a
b
b

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ’NDEN KİTAP BAĞIŞI

Yunus Emre Enstitüsü Priştine Kültür Merkezi,  eski “Hivzi Sylejmani” şehir kütüphanesinin dönüştürüldüğü Anlatı Uygulaması Merkezi’ne  (Center For Narrative Practice)  farklı türden olan 80 kitap bağışı yaptı.

Kısa bir süre önce Priştine’de düzenlenen ve dünyadan yaklaşık  800 sanatçının buluştuğu Manifesta 14 Bienali’nin Priştine Eğitim Programı kapsamında sanatsal program merkezine dönüştürülen sessiz okuma salonunda yapılan etkinlikte, Türkçe kitaplar raflara dizildi.

Etkinliğe Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Priştine “Elena Gjika” ilköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Hivzi Sylejmani Kütüphanesi Faaliyet Koordinatörü Okan Cemail, bu anlamlı etkinliğe katılanlara, kitap, okuma, proje, hazırlama, ödevleri yapma ve diğer etkinlikler açısından bu merkezin sağladığı avantajları anlatarak, merkezde bundan böyle Türk öğrenci ve gençlerinin de etkinlikler açısından yeni bir buluşma noktası olabileceğini belirtti. Cemail, eksiği duyulan Türkçe kitapları sağladıklarından dolayı Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz’a teşekkürlerini ifade etti. Cemail, buraya her isteyen genci gelebileceğini, kitap okuyabileceğini ve  farklı kültürel etkinlik geliştirip gerçekleştirebileceğini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz da yaptığı konuşmada, Türk öğretmen ve öğrencilerle  birarada olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, söz konusu merkezde Türkçe kitap ihtiyacının karşılanması için Okan Cemail’den talep gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Türk öğrencilerinin de burada kültür, sanat, eğitim gibi farklı faaliyette bulunmaları için şartların son derece iyi olduğunu değerlendiren  Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Türk öğrenci ve gençlerin, bu mekanın sağladığı şartlardan yaralanarak, içerikli kültürel ve diğer etkinliklerde bulunacaklarına inandığını vurguladı.

2oo4 yılında kapatılan” Hivzi Sylejmani” şehir kütüphanesi, Manifesta 2022 tarafından tekrar topluma kazandırılarak, gençlerin kullanabileceği sesli ve sesiz okuma alanları dahil  kütüphane olarak tasarlandı. /kosovaport/

0 0 0 0 1 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ENVER BAKİ: PORTRELER (2)

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom girişdeneme bonusugrandpashabet girişbahsegel girişcasibom