a

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ

Yunus Emre Enstitüsü ve Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı işbirliğinde Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitülerinde ikinci dönem Fotoğrafçılık Kulübü çalışmaları başladı.

Kulüpte, amatör ve profesyonel çekim tekniklerini esas alan buluşmaların yanı sıra foto safari alan çalışmaları da yer alıyor. Bu bağlamda, I. foto safari Dragaş’ta gerçekleşti. Yunus Emre Enstitüsünün Fotoğrafçılık Kulübü üyeleriyle II. foto safari ise Yakova şehrinde gerçekleşti.

Fotoğrafçılık kulüpleri ve buna bağlı olarak foto safarilerin hedefi, amatör ve profesyonel fotoğrafçıları bir araya getirmeyi, tanışmayı, etkileşim sağlamayı ve karşılıklı olarak Türkiye ile Kosova arasında iletişim ve güçlü bağlar kurmaktır. II. foto safari iki etapla, Yakova şehrinin mimarisi ile ünlü eski çarşısında başladı. Yakova’nın Qabrat adıyla bilinen ormanlık alanındaki doğa çekimleri ile tamamlandı. Devamında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın  girişimiyle II. foto safariye katılan profesyonel fotoğrafçı Fahrettin Beceren, Fotoğrafçılık Kulübü üyelerine; foto safari boyunca; açı, kadraj, alan derinliği, portre, doğa fotoğrafçılığı gibi konularda çekim uygulamalarını gösterdi. Ayrıca sanatçı, en son çektiği fotoğrafların sergisi sunumu ile  “Koza’dan İpeğe Oradan Halıya Dönüşen” serüveni, Kosovalı fotoğraf sanatçı adaylarıyla paylaştı.

Foto safariye Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri ve moderatörleri, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı  askerleri ile Kosovalı medya temsilcilerinden yaklaşık 140 kişi katıldı. Ayrıca foto safariye katılan T.C. Priştine Büyükelçisi  Kıvılcım KILIÇ; “Türkiye, Kosova arasında kurulan bu güçlü köprünün sanat ve sanatçıya da yansıdığını görmek beni çok sevindirdi. Bu tür faaliyetler daimi dostluğun nişanesidir ”dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

THAÇİ NEW YORK’TA KONUŞTU: BARIŞ ANLAŞMASININ ZAMANI GELDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş