a
b
b

YTHP GENÇLİK KOLLARINDAN “YENİDEN DOĞUŞ: 20 MART 1951” PANELİ

Yenilikçi Türk Hareket Partisi YTHP Gençlik Kollarının organizasyonuyla “Yeniden Doğuş: 20 Mart 1951” paneli gerçekleştirildi.

Kosova’da Türk toplumunun Anayasal haklarını kazanmasının 71. yıldönümü vesilesiyle, 20 Mart 1951 tarihinin önemine vurgu yapmak amacıyla “Yeniden Doğuş: 20 Mart 1951” paneli düzenlendi. Panele katılım yoğundu.

Yeniden Doğuş:20 Mart 1951 Paneline çok sayıda davetli katılırken, programa Başbakan Albin Kurti’nin Topluluklardan Sorumlu Danışmanı Elizabeth Growing, Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı  Sejnur Veshall, Doğru Yol Derneği Başkanı Nevzat Şundo, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Program, Kosova’da Türkçe eğitime, Türk kültürüne ve Türk kimliğinin yaşatılmasında emeği ve hizmetleri geçmiş şahsiyetleri anmak amacı ile saygı duruşu ve Türkiye ile Kosova milli marşları ile başladı.

YTHP Genel Başkanı Ertan Simitçi, 20 Mart tarihinin Kosova Türkleri için önemine vurgu yaparak, Türkçe okulların açılmasıyla Türk halkının kimliği ile varlığının tanındığını söyledi. Panelin amacının 1951-1999 döneminde milli mücadeleyi anlatmak olduğunu belirtirten Simitçi,  1951 yılındaki milli şuura ihtiyacımız olduğunu kaydetti.

Simitçi ayrıca, temsiliyet konusunda topluluklar arasında ayrımcılık ve çifte standart uygulamalarının yaşandığına da dikkat çekerek, “Türklere Anayasa ile tanınan hakların uygulanması için çalışmaların ve çabaların artırılması gerekiyor” dedi.

YTHP Genel Başkanı Ertan Simitçi’nin konuşması ardından, Dr. Atakan Koro’nun moderatörlüğünde başlayan panelde, konuşmacılar Merve Babuna, Birol Urcan ve Yunus Şimşek’in 20 Mart 1951 tarihinin önemine vurgu yaparak, bu tarihin Türk toplumu açısından ne denli anlamlı olduğuna vurgu yaptılar. Konuşmacılar, Kosova Türk toplumunun tarihi, eğitim alanındaki kazanımları, kültürel-sosyal ve medya alanındaki gelişmeleri ve bu süreçte yaşanan milli mücadeleden bahsettiler.

Panel, katılımcı konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

FERZOVİK BELEDİYE BAŞKANI İŞ BİRLİĞİ İÇİN SAMSUN’DA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL