a

YEREL YÖNETİMLERDE HABERCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI

Anadolu Ajansı (AA)  ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) düzenlediği  “Yerel Yönetimlerde Habercilik Eğitimi” başladı.

Eğitime Azerbaycan, Bosna Hersek, Karadağ, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moğolistan ve Somali’den 20 temsilci katılıyor.

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, Zeytinburnu’ndaki TDBB genel merkezinde başlayan eğitimlerin açılış töreninde, farklı ülkelerden birçok katılımcıyı programda görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Program sayesinde gönül coğrafyalarının bir araya geldiğini belirten Çetinkuş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özelinde de kurumlarımızın Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya başta olmak üzere dost ve akraba olan tüm coğrafyalarda kardeşlik elimizi görebilirsiniz. Anadolu Ajansı hem Türkiye’de hem de yakın coğrafyadaki gelişmelere tanıklık etmiş, 96 yıllık bir kurumdur. Son yıllarda yapmış olduğu atakla uluslararası bir ajans olmuştur.” diye konuştu.

AA’nın haber, fotoğraf ve video haber üretim rakamları hakkında bilgiler veren Çetinkuş, AA’nın dost ve akraba ülkelerle olan ilişkilerini geliştirdiğini dile getirdi.

DBB Genel Sekreteri Fahri Solak ise buna benzer programları her ay gerçekleştirdiklerini belirterek, üye ülke belediyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda söz konusu eğitim programlarının konusunun belirlendiğini söyledi.

Bugün başlatılan eğitimin son dönemlerin en önemli konularından biri olan “Yerel yönetimlerde halkla ilişkiler ve basın” konusuna yönelik olduğunu aktaran Solak, yerel yönetimlerin hizmetlerini halka anlatmasında medyanın önemine işaret etti.

Solak, bu tür bir programda Türkiye’den iş birliği yapılacak yegane kurumun AA olduğunu vurgulayarak, “Anadolu Ajansı, 100 yıllık geçmişi ve tecrübesi olan bir kurum. Sadece Türkiye’de değil dünya klasmanında da yeri olan AA ile iş birliği yapmanın sevincini yaşıyoruz. AA yetkililerine bu konudaki destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitime katılanlardan Kosova Prizren Belediyesi temsilcisi Sencar Karamuco da Kosova’nın bağımsızlığını yakın zamanda kazandığını hatırlatarak, “Yerel yönetimler konusunda eksikliklerimiz var. Devletleşme süreci tam anlamıyla tamamlanamadı. Buna benzer eğitim programlarıyla eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Program aynı zamanda İstanbul’un tanıtımına da katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Kırgızistan Bişkek Belediyesi Uzman Yöneticisi Kalperizat Aidarbekova da böyle bir eğitime katıldığı için çok mutlu olduğunu anlatarak, “Hepimiz için faydalı bir program düzenliyorsunuz. Kırgızistan’ın size çok selamı var.” dedi.

“Yerel Yönetimlerde Habercilik Eğitimi”

Yerel Yönetimlerde Habercilik Eğitimi kapsamında Balkanlar ve Orta Asya ülkelerinin bazı belediyelerinde görev yapan uzman personeli kapsıyor.

Eğitime Azerbaycan, Bosna Hersek, Karadağ, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moğolistan ve Somali’den 20 temsilci katılıyor.

Teorik, pratik ve belediye ziyaretlerinden oluşan program 35 saat olarak planlandı.

Programın dili İngilizce olarak belirlenirken, eğitim sırasında İngilizce’den Rusça’ya tercüme hizmeti de verilecek. Katılımcılar, TDBB’nin hedef coğrafyasında (Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya) yer alan yerel yönetimlerde görevli basın ve halkla ilişkiler çalışanları, Anadolu Ajansının sektörel tecrübe ve birikiminden faydalanarak mesleki bir eğitim alacaklar. Ayrıca adı geçen bölgelerden gelecek uzmanların, meslektaşların arasında kalıcı bir sosyal ağ oluşturulacak.

Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.

AA ile TDBB şubat ayında, ajansın “Türk Dünyası Haber Paketi” kapsamında, bölge amaçlı gerçekleştirilecek organizasyon ve eğitimlerde ortaklaşa adımlar atmak amacıyla iş birliği protokolü imzalamıştı./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“VİZE MUAFİYETİ KARARI KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE ALINACAK”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel