a
b
b

YALVAÇ URAL OKUL SÖYLEŞİLERİ

pz2014 yılında, ünlü çocuk yazarı Mevlana İdris’i Priştine’deki çocuklarla buluşturan Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi bu yıl aynı çerçevede Türk çocuk edebiyatının en önemli ve en üretken isimlerinden ünlü yazar Yalvaç Ural’ı ağırladı. Kitaplarının sayısı 100’ü aşan ve çocuk edebiyatı alanında yurt içinde ve dışında birçok ödüle layık görülen yazarın eserleri şimdiye kadar aralarında Arnavutça, Sırpça, Hırvatça ve Makedonca’nın da bulunduğu birçok dile tercüme edildi.  Kosova’da okutulan ders kitaplarında da şiir ve masalları bulunan ünlü yazar, bu defa tüm Kosova’yı kapsayan program çerçevesinde Türkçe eğitim yapılan tüm şehirlerde ilköğretim öğrencileriyle buluştu.

12 – 15 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşen “Yalvaç Ural Okul Söyleşileri”  kapsamında, ünlü yazar Mitroviça Anton Zakoçajupi İlköğretim Okulu, Mamuşa Anadolu İlköğretim Okulu, Gilan Musa Zajmi İlköğretim Okulu ve Doburçan İlköğretim Okullarını ziyaret edip, öğrencilerle sınıflarında buluşurken; Priştine Elena Gjika İlköğretim Okulu ile Prizren Motrat Qirijazi İlköğretim Okullarının öğrencileriyle ise Priştine ve Prizren Türk Kültür Merkezlerinde söyleşi ve imza programları gerçekleştirdi.

Programlar çerçevesinde, ünlü yazar, çocuklara hem yazı serüvenini anlatıp onların sorularını cevaplandırdı hem masallar ve hikayeler anlattı hem de öğrencilerle zevkli ve ilginç oyunlar oynadı. Öğrenciler de yazarımıza çeşitli sürprizler hazırlamıştı. Priştine Elena Gjika İlköğretim Okulu öğrencileri geleneksel kıyafetleri içerisinde muhteşem bir folklor gösterisi sunarken,  Prizren Motrat Qirijazi İlköğretim Okulu öğrencileri ise yazarın 4. sınıfların ders kitabında yer alan “Kuşlar ve Uğraşları” şiirini hep birlikte seslendirerek, yazarın duygu dolu anlar yaşamasına neden oldular.  Yalvaç Ural, oldukça canlı ve eğlenceli geçen programların ardından programlara katılan çocuklara Enstitümüzün armağanı olan kitaplarını imzalayarak hediye etti.

Priştine Türk Kültür Merkezi, önümüzdeki dönemlerde de yazar buluşmaları, Karagöz gösterileri, okuma kulüpleri, sinema gösterimleri, kütüphane günleri ve tiyatro temsilleri yoluyla Kosova’da Türkçe eğitim gören öğrencileri kültür ve sanatla buluşturmaya devam edecektir.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

22 MAYIS 2015 CUMA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomjojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomCasibomMeritking GirişBets10holiganbet girişbaywingrandpashabet giriş