a

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KAPSAMINDA PANEL DÜZENLENDİ

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Balkanlar’da başlattığı “Uyuşturucu ile Mücadele Programı” kapsamında Kosova’nın başkenti Priştine’de “Uyuşturucu: Özgürlüğün Sonu” paneli düzenlendi.

Priştine’deki Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen “Uyuşturucu, özgürlüğün sonu” konulu panele, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Atalay, Kosova Polisi Narkotik Araştırmalar Müdürlüğü Amiri Bajram Nuhiu, Labyrinth Tıp-Psikoterapik Merkezi Müdürü Safet Blakaj ve çok sayıda davetli katıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay panelde yaptığı konuşmada, Avrupa’ya giden uyuşturucunun Balkan ülkelerinden geçtiğini belirtti.

Atalay, uyuşturucunun bir küresel sağlık sorunu olduğunu ifade ederek Birleşmiş Milletlerin (BM) 2016 raporuna göre, dünyada 200 bin kişinin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybettiğini, 250 milyon kişinin en az bir kez uyuşturucu kullandığını aktardı.

Kosova Polisi Narkotik Araştırmalar Müdürlüğü Amiri Nuhiu da devlet kurumlarının uyuşturucuyla mücadele ve önleme konusunda yaptığı çalışmalara değinerek Türkiye’nin, Kosova Polisi mensuplarına verdiği eğitimin uyuşturucuyla mücadele konusunda çok katkı sağladığını kaydetti.

Labyrinth Tıp-Psikoterapik Merkezi Müdürü Blakaj da Kosova’da uyuşturucuyla mücadelede iyi ve kaliteli programların bulunmadığına dikkati çekti.

Blakaj, bu sorunla ilgili desteğe ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak “Kosova’da uzmanların yaptığı araştırmaya göre, yaklaşık 5 bin kişi sorunlu uyuşturucu kullanıcısı. Zaman zaman kullananların sayısı yaklaşık 20 bin.” ifadelerini kullandı.

İHH, uyuşturucu ile mücadele programı kapsamında Kosova’da çeşitli konferans, seminer ve atölye çalışmaları düzenleyecek. Vakıf ayrıca 25 bin adet “Uyuşturucu, özgürlüğün sonu” konulu broşür basarak ülke genelinde dağıtacak./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DEVLET HASTANESİ AMBULANS HELİKOPTERE SAHİP OLACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş