Ünlü Şarkiyatçı ve Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Şarkiyat Bölümünün kurucusu Prof. Dr. Hasan Kaleshi uluslararası bir sempozyumla anılacaktır.
Bilindiği gibi Prof. Dr. Hasan Kaleshi; Yugoslavya döneminde yaşamıştır. Arnavut asıllı en büyük Şarkiyatçı olarak kabul edilir. Almanya’dan, Avusturya’ya, Balkan ülkelerinden Arap ülkelerine birçok coğrafyada tanınır. Eserleri yoğunlukla Osmanlı tarihini çıplaklığı ile ortaya koyan, iki toplumu birleştiren, pozitif bakış açısıyla inceleyen bir bilim adamıdır. Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Şarkiyat Bölümünün kurucusudur. Yugoslavya’daki Arapça vakıf belgeleri üzerine Doktora tezi ile 200 civarında makalede yazar ve ortak yazar olarak yer almıştır. Yüzlerle ifade edilen makaleye de konu olmuştur.
Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi tarafından yayımlanan basın bildirisinde, ölümünün 40.yılında Prof. Dr. Hasan Kaleshi Sempozyumunun Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Şarkiyat Bölümü tarafından Priştine Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı desteği ile Priştine’de icra edileceği belirtildi.
Sempozyumun teması, Şarkiyat alanına çalışmalarıyla hizmet etmiş Prof. Dr. Hasan Kaleshi’nin yaptığı çalışmaları günümüz perspektifinde ele almak, onu anmak ve eserlerini daha yaygın kitleye ulaştırmaktır. Bu amaçla düzenlenen Uluslararası Sempozyumda halihazırda bildiri sunmak üzere 6’sı yurt dışından katılan toplam 16 akademisyen ve davetli ile katılımcılar yer alacaktır.
Sempozyuma katılan akademisyenlerce yapılacak bildirilerin sunulmasına ek olarak ve Hasan Kaleshi’ye ait makaleler farklı dillere çevrilerek bir kitapta yayınlanacaktır. Türkçe-Arnavutça icra edilecek olan sempozyum sonunda bildiriler bir kitap halinde yayınlanacaktır.
Sempozyum 6 Ekim 2016 tarihinde Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesinde icra edilecektir.
MAKEDONYA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞIRILDI
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI