a
b
b

TÜRKİYE’NİN BALKAN TÜRKLERİ POLİTİKASI KİTAPLAŞTIRILDI

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kader Özlem’in Türkiye’nin Balkan Türkleri Politikası (1991-2014) başlıklı kitabı Dora Yayınları’ndan çıktı. Alanında yapılan ender çalışmalardan biri olan kitap bütün kitapçılarda okuyucuya sunuldu. Çalışma, özellikle yakın döneme ışık tutması ve bütün Balkan Türklerini içermesi nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Kader Özlem, kitabın konusuna ilişkin Türkiye’de büyük bir eksikliğin olduğuna dikkat çekerek mütevazı da olsa literatüre bir katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Kitaptaki teorik ve metodolojik çerçevenin eserin ana omurgasını oluşturduğunu dile getiren Özlem şunları kaydetti: “Uluslararası İlişkiler teorilerinden olan Sosyal İnşacılık temelinde ve söylem analizi metoduyla ele alınan bu çalışma 1991-2014 arası dönemde Türkiye’nin Balkan Türkleri politikasını analiz etmeyi hedefliyor. Söylem özneleri olarak bu dönemde görev yapan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanlarını esas almakla birlikte, söz konusu söylemlerin eylem boyutunda yansımaları da değerlendirildi. Sonuç olarak Türkiye’nin Balkan Türkleri politikasının hatlarını ortaya çıkarmaya gayret ederek, çeşitli bulgulara ulaştım.”

Kader Özlem kimdir?

1986 yılında Kırcaali’ye (Bulgaristan) bağlı Cebel’de doğan yazar, zorunlu göçte ailesiyle birlikte Bursa’ya göç etti. Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi almış, doktorasını ise Trakya Üniversitesi’nde aynı bölümde tamamlamıştır. Hâlihazırda Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü’nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. Göçmen derneklerinde de aktif olarak görev alan Özlem, BAL-GÖÇ’ünde bünyesinde bulunduğu Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu’nun (BGF) Genel Sekreteri’dir. İngilizce ve Bulgarca bilen Kader Özlem evli ve bir çocuk babasıdır.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

23 NİSAN KOSOVA TÜRKLERİ MİLLİ BAYRAMININ BUGÜNKÜ PROGRAMI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş