a

TÜRKİYE’DE GENÇLİK KAMPLARI

Gençlik kampları, gençlerin;  fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edinmektedir. Kamplar Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Bu etkinlikte Kosova’dan gençler davet ediliyor.

Yaz Kamplarında çeşitli etkinlikler şu şekilde planlanmaktadır:

Kültürel etkinlikler: El sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, drama, sokak oyunları, vb. Türkiye’nin ve Kosova’nın tanıtımı gibi etkinliklerden oluşabilecektir.

Sosyal etkinlikler: Kitap okuma saatleri, mangala, satranç, matrak, rafting, trekking, geziler, deniz ve havuz etkinliği gibi aktiveler arasında seçilen yada eklenen ile yenileri yapılmaktadır.

Sportif etkinlikler: Okçuluk, kaya inişi, futbol, voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi, yapay tırmanma, yüzme, doğa yürüyüşü, boya topu (paintball), at biniciliği, mini golf, kano, rafting, dağ bisikleti, flyfox, ip parkuru gibidir.

Kamp 5 gün sürelidir. Kamp gününden bir gün önce gelinip bir gün sonra gidilebilecektir. Bu yolla 7 güne çıkmaktadır. 13 ayrı şehirde yer almaktadır. Kampa kız ve erkekler ayrı gruplar halinde kabul edilecektir.

12-22 yaş aralığında ve yaş grubuna uygun gruplara katılmak mümkündür. 17 ve altı yaş grupları için 10 kişilik gruplara bir rehber öğretmende bulunacaktır. Yaş grupları: ( 12-13), (14-15), (16-17) ve ( 18-22) yaş olmak üzere 4 ayrılmaktadır.

Kosova’daki katılımcılar Yunus Emre Enstitüsü ve International Maarif School of Kosova işbirliği ve koordinasyonunda belirlenecektir. Daha fazla bilgi için e-posta adresine yazabilirsiniz ipek@yee.org.tr veya aşağıdaki bağlantıları ziyaret edin:

Priştine : www.facebook.com/yeepristine

Prizren :www.facebook.com/yeeprizren

İpek: www.facebook.com/yeepeja

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVALI VE TÜRKİYELİ BESTEKÂRLARIN BESTELERİ PRİŞTİNE’DE AYNI SAHNEDE YER ALACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel