Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un himayelerinde ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütülen Uluslararası Telif Hakları ve Bağlantılı Haklar Alanında İşbirliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen ikinci çalıştay, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da yapılıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş yaptığı açılış konuşmasında bölge ülkelerinin kültürel etkileşiminin ülkeler arasındaki bağları güçlendirdiğini belirterek, hem kültürel unsurları hem de hak sahiplerini korumak konusunda işbirliğinin önemini vurguladı. Genel Müdür Dinçer Ateş katılımcılara Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un başarı ve işbirliği temennilerini de iletti. Bosna Hersek Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberoviç de fikri mülkiyetin ve bu alandaki işbirliğinin önemini vurgulayarak projenin faydalı olmasını temenni ettiklerini ifade etti.
Açılışa Türkiye’nin Bosna Hersek Büyükelçisi Haldun Koç da katıldı. Büyükelçi fikri mülkiyete ilişkin etkinliğin Balkanların kültür başkenti Saraybosna’da yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.
Türk Dünyası Vakfı’nın tanıtımının da gerçekleştirildiği açılış töreninde, Bosna Hersek Eğitim ve Bilim Bakanı Elvire Dilberoviç, önemli bir uluslararası organizasyonu gerçekleştirmelerinden ötürü, Vakıf yetkililerine ve bireysel çabalarıyla Bosna-Hersek’in böylesi bir toplantının evsahipliğini üstlenmesine önayak olan Türk Dünyası Vakfı Genel Sekreteri Dr. Adnan Tekşen’e özel olarak teşekkür etmek istediklerini belirtti ve Genel Sekreter Adnan Tekşen’e Bosna-Hersek Eğitim ve Bilim Bakanlığı ve ülkesi adına hediyeler sundu.
İşbirliği Projesi’nin 2’nci çalıştayı Bosna Hersek’te
Türkiye’nin öncülüğüyle oluşturulan işbirliği projesiyle Balkanlar ve Orta Asya’daki 15 ülkenin (Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Moldova, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Türkiye) katılımıyla telif hakları alanında bir işbirliği platformu oluşturuluyor.
Projenin ilk etkinliği “Dijital Alan ve Fiziksel Korsanlıkla Mücadele Yöntemleri” başlığıyla geçtiğimiz Ekim ayında Kazakistan’ın Almatı şehrinde yapılmıştı. Balkanlar ve Orta Asya ülkelerini bir araya getiren projenin 2’inci buluşması ise “Telif Hakları ve Bağlantılı Haklar Alanında Temel Yasal Düzenlemeler ve İdari Yapılanma” başlığıyla Bosna Hersek’te gerçekleşiyor.
Ortak veri tabanı oluşturulacak
Türkiye ile güçlü tarihsel bağları bulunan bölge ülkeleri, telif hakları alanında geniş bir coğrafyada gerçekleştirilen etkinlikler bakımından ilk olma özelliğini taşıyan projeye yoğun ilgi gösteriyor. Proje sonucunda oluşturulacak çalıştay sonuç raporları ve ülkelerin telif hakları mevzuatlarına yönelik bilgiler yer aldığı bir veri tabanı oluşturulacak.
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BUGÜN DEVAM EDECEK
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI