a
b

b

b
b

TÜRKİYE BURSLARINA REKOR BAŞVURU

b

Dünyanın dört bir yanında öğrenciler, Türkiye’de nitelikli yükseköğrenim görmek için sıraya girdi. YTB’nin “2019 Türkiye Bursları” programına rekor düzeyde başvuru yapıldı ve 167 ülkeden 147 bin başvuru alındı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından (YTB) yapılan yazılı açıklamaya göre, YTB’nin uluslararası öğrencilere Türkiye’de yüksek öğrenim fırsatı sunan “2019 Türkiye Bursları” programı için 86 ülkede mülakatlar yapılıyor.

Söz konusu ülkelerde yaklaşık 10 bin öğrenci Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki üniversitelerde öğrenim görmek üzere yarışıyor.

Akademisyenler ve YTB uzman personelince yapılan mülakatlarda başarılı olan adaylara Türkiye’deki üniversitelerin kapıları açılacak.

Bu yıl rekor kırıldı

Faaliyete geçtiği birinci yılda 90 ülkeden 35 bin başvuru alan Türkiye Bursları programına başvurular geçen yıl 135 bini buldu. Bu yıl ise burslara rekor düzeyde başvuru yapıldı ve 167 ülkeden 147 bin başvuru alındı.

Başvurular internetten

Yalnızca yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabildiği burslara her yıl belirli dönemde internet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Sisteme gerekli belgeleri giren ve ilk değerlendirme aşamasını geçen öğrenciler, dünyada 100’den fazla noktada mülakatlara davet ediliyor. Mülakatlarda başarılı olan adaylar, burs almaya hak kazanıyor.

Türkiye’ye gelen adaylar, ilk yıl aldıkları dil kursuyla Türkçe öğrendikten sonra yaptıkları tercihler doğrultusunda üniversitelere yerleştiriliyor.

Sağlık sigortası primleri de ödeniyor

Halihazırda burslardan yararlanan 160 ülkeden 17 bin 500 genç, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki üniversitelerde öğrenim görüyor.

Lisans, yüksek lisans, doktora ve bilimsel araştırma yapanlara verilen burslara, öğrencilerin barınma ve beslenme ihtiyaçları ile aylık cep harçlıkları da dahil ediliyor.

Burs alanların Türkiye’de kaldıkları süre boyunca sağlık sigortası primleri de ödeniyor.

Öğrencilerin Türkiye’ye ilk geliş biletleri ile mezun olduktan sonra ülkelerine dönüş biletleri de YTB tarafından karşılanıyor.

Açıklamada, 25 ülkede 30’un üzerinde kurulan mezun dernekleri aracılığıyla Türkiye mezunları ile ilişkilerin sürdürüldüğü kaydedildi./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN HEYETLERİ YENİDEN BİR ARAYA GELECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetDeneme Bonusu Veren Siteleronwinonwin girişcasibom girişcasibom girişbets10 giriş