a
b
b

TÜRKÇEM’İN 289. SAYISI ÇIKTI

Kosova’da tek Türkçe çocuk dergisi Türkçem’in 289’uncu sayısı okura ulaştı.

Kosova’da savaş sonrası dönemde Türkçe çocuk dergisi eksikliğini karşılamayı ve çocuk dergisi  boşluğunu dolduran dergi, öğrencilerin yaratıcılığını, duygu ve düşünce dünyasını geliştirmeyi amaçlayan bir dergi olarak, yeni sayısıyla çocuklarımızın sesi olmaya devam ediyor.

Derginin sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Zeynel Beksaç’ın, Türkçe Dergisi’nin 289’uncu sayısındaki tanıtım yazısı şöyle:

“Değerli okurlarımız

Türkçem dergisinin 289. sayısından ve 2024 yılının son sayısından herkese merhaba.

Yıl boyunca zengin içerikle sizlere ulaşabilmek için elimizden geleni yaptık.

Bir yandan özgün/yerli edebiyatımıza katkı sunabilmek için çırpınıp durduk.

Genç edebiyatçıların ürünlerine yer verdik. Elimize ulaşan öğrencilerimizin  edebi örneklerini  değerlendirip, derginin sayfalarında yer verdik.

Öte yandan Balkanların diğer ülkelerinden, Türkiye’den ve Türk dünyası edebiyatından da örneklerle siz saygıdeğer okurlara ulaştık.

Amacımız, görevimiz, derdimiz her zaman belliydi; Rumeli’de, Balkanlarda anadilimiz Türkçemize sahip çıkmak. Türkçeyi bu topraklarda güzelliklerle yaşatabilmek.

Değerli okurlarımız bu sayımızda;

Bahtiyar Aslan’dan “Zincifre” hikayesini,

Havva Tekin’den “Kara Sandık Sihirli Anahtar” masalını,

10-11’nci sayfalarda Feyyaz Sağlam’dan bir demet şiiri,

12 ve 13’üncü sayfalarda Doğru Yol Derneği ve Suzi Çelebi’yle ilgili haberleri,

14-15-16’ınccı sayfalarda Rahmi Ali’nin “Balkanlarda Türk Edebiyat Tarihi” adlı yazısını

17-18-19-20’inci sayfalarda Prof.Dr. Yusuf Hamzaoğlu’nun “Türkler ve İslamiyet” konulu  yazısının ilk bölümünü,

Prof.Dr. İrfan Morina’dan “Balkanların son dönem en büyük Türkologlarından biri olan Prof.Dr.Mirjana Toedosijeviç’I  kaybettik” konulu yazısını, Enver Baki’den -Umaynisa “TÜRKÇEM” Dergisiyle Başbaşa adlı hikayesini, Uluslararası Genç Yazarlar İstanbul’da Buluştu  haberi ve arka kapakta Mehmed Arif’in “İnsicam” adlı şiirini okuyabilirsiniz.

2024’e veda ederken, siz saygıdeğer okurlarımızın yeni gelen 2025 yılını şimdiden kutlar; hepimiz için sağlık, mutluluk, huzur ve savaşsız  geçireceğimiz bir yıl olsun diyoruz.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN HAXHİU, ORKİDE DERNEĞİ’NİN ETKİNLİĞİNE KATILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
Casibom GirişJojobet Giriş Yapcasibomholiganbet girişmarsbahiscasibomJOJOBETjojobet girişgrandpashabet