a

TÜRKÇEM’İN 161. SAYISINDAN MERHABA

 

Sevgili okurlar,

Nisan sayımızla sizlere ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Yine zengin bir içerik kazandırmak için elden gelen çabayı gösterdik. Şair yazar dostlarımıza, siz değerli öğrencilere, tabii ki saygın öğretmenlerimize de dergiye gösterilen ilgi nedeniyle teşekkürü bir borç biliriz.

Bu yıl da geleneksel olarak Çanakkale şehitleri Kosova’da Doğru Yol TKSD ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından düzenlenen özel programla anıldı. Gene geleneksel olarak  Nevruz Bayramı kutlandı. Öte yandan Türk askeri Kosova’daki çok yönlü katkılarını sürdürmeye devam ediyor. KDTP tarafından selamlanacak bir girişim başlatıldı: Kitap kampanyası. İşte bu haberleri özetli bir şekilde dergimizin Haber Güncel sayfasına taşıdık.

Dergimiz elbet ki bu sayısında da edebiyata ağırlık verme tutumunu sürdürdü. Değerli romancımız Reşit Hanadan bu kez Kitap adlı öyküsüyle dergimize konuk oluyor.

Avrasya Yazarlar Birliği tarafından 2014 Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı seçilen İsmail Bozkurt dergimize özel olarak Muska adlı öyküsünü göndermiş bulunuyor.

Mustafa Özçelik dostumuz da Ayşe’nin Bebeği adlı öyküsüyle bu sayımızda yer alıyor.  Çiğdem Altınöz de bu kez Martı ve Balıkçı adlı masalıyla bu sayımıza değer katanlar arasında.

Bunun yanı sıra birinci dünya savaşı sırasında olayın geçtiğini konumlayan Ali Onbaşı öyküsü de ilgiyle okuyacağınız bir diğer eser.

Şiir limanlarında Kıbrıslı şaire Dervişe Güneyyeli Kutlu, Zeynel Beksaç ve Mürteza Büşra’dan birer şiir okuma fırsatını bulacaksınız.

Ömrünün baharında bu dünyadan göç eden ünlü lirik şairimiz Naim Şaban’ı ölümünün 53. yılında saygıyla anıyoruz.

Bu topraklarda yayınlanan Türkçe kitaplar bölümünde bu kez ad yapmış şairimiz İskender Muzbeg’in “Kaynak” adlı şiir kitabının çıkışının 45. yılında Dr. Taner Güçlütürk’ün kaleminden değerli bir yazı getiriyoruz.  Yanı sıra kitaptan birkaç şiir de aktarmış bulunuyoruz.

Orta sayfalarda büyük bir coşkuyla yazdığınız sizin şiirleriniz yer alıyor…

Bu sayımızda ayrıca ünlü şair Orhan Veli Kanık’ı doğumunun 100. yılında saygıyla anıyoruz.

Beşir Ayvazoğlu’nun dergimizin bu sayısına aktardığımız ‘Gaspıralı Dili’ adlı yazısı, ilgiyle okunacak bir yazı.

Türk Çocuk Edebiyatından 15 kitabın ilk kez Arapça’ya çevrilip Mısır’da yayınlandığı haberine dergimiz sayfalarında yer verdik.  Arapçaya çevrilen kitaplar arasında yerli çocuk edebiyatımızın unutulmaz yazarı Necati Zekeriya’nın “Bizim Sokağın Çocukları” adlı kitabı da bulunmakta. Bu haber bizleri gerçek anlamda sevindirdi doğrusu.

Sağlık, Bilim ve Teknoloji sayfalarımız yanı sıra sizin çizdiğiniz resimler, Prizren Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013/14 yılının en başarılı öğrencisi seçilen Meyrem Kovaç’la yaptığımız röportaj ve arka kapakta İstanbul’la ilgili dostumuz Fahri Tuna’nın beğenerek okuyacağınız değerli bir yazısı var.

Sevgili çocuklar,

23 Nisan çifte bayramınızı kutlar, yeni bir sayıda daha buluşana dek, sağlıklı, mutlu kalın. Engelleri aşın, başarıları göğüsleyin. Yüzünüzden gülücük hiç eksik olmasın. /  Zeynel Beksaç /

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DAM FESTİVALİ ÜNLÜ TÜRK ARP SANATÇISI ŞİRİN PANCAROĞLU’NU AĞIRLIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş