a
b
b

TÜRKÇEM DERGİSİNİN 261.SAYISINDAN MERHABA

Yeni bir sayı, yeni bir mutluluk, yeni bir sevinç.

Türkçem dergisinin 261. Sayısından herkese gönül dolusu selamlar.

Canset Mulaşaban, son yıllarda edebiyatta çıkış yakalayan genç bir kalemeri. Prizren’de faaliyetini sürdüren Empati derneği tarafından 2022 Yılın Genç Kalemi seçildi. 261. Sayının kapağında genç edebiyatçı Canset Mulaşaban yer alıyor.

Derginin 3. Sayfasında değerli gazeteci Ercan Kasap’ın “ Bir Asırlık Büyük Taarruz” adlı yazısını bulabilirsiniz.

Bunun devamında bir demet şiirle Nimetullah Hafız konuk oluyor.

“Ben De Mehmetçık Olacağım”, Reşit Hanadan’ın kaleme aldığı öyküsünün adı.

D.Mehmet Doğan bu kez “Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni İstanbul’da…” konulu yazısıyla Türkçem’e konuk oluyor. İlgiyle okuyacağınız bu yazı ardından “Sustum Ben” adlı şiirle Mitroviça kökenli Severcan Mehmedi Eralp ilk defa dergimize konuk oluyor.

Prof. Dr. Tacida Hafızyazısında bu kez, “Blagay(Bosna-Hersek)’da Sarı Saltuk Türbesi”ni konumluyor.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Balkanlarda Türk edebiyatının klasiklerinden biri olan Mustafa Karahasan “Sevim” adlı öyküyle okurlar karşısına geliyor.

Zeynel Beksaç’ın “Kavak Uyur Mu?” adlı çocuklara adanmış şiir kitabı 35 yaşında. Bu münasebetle kitaptan bir demet şiir veriliyor.

Hasan Mercan “Irgat” öyküsüyle konuk olurken, Nazım Payam “Bizim Sınırları Türküler Çizer” adlı yazısıyla Türkçem okurlarına merhaba diyor.

Geçenlerde bu dünyaya gözlerini yuman Doğru Yol TKSD ünlü sanatçısı Fikret Refeya’yla ilgili bir yazıyı da dergimiz sayfalarında bulabilirsiniz.

Bu sayıda diğer şairlerden de şiirler yer alıyor.

Değerli okurlar, bir başka sayıda buluşana dek, sağlıklı kalın, hoş kalın, yüzünüzden gülüş hiç eksilmesin.

Z.Beksaç

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ÖĞRETMEN MAAŞLARI VERİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL