a

TÜRKÇEM DERGİSİNİN 236.SAYISINDAN MERHABA

Değerli okurlarımız günler birbirini kovalıyor derken,  yeni bir sayıyla daha sizlerle buluşma fırsatını yakalamış bulunuyoruz. Bu da bizi son derece mutlu ediyor.

Herşey gönlünüzce olsun demek istiyoruz istemesine de  bu virüs belası bir türlü yakamızdan düşmüyor. Ama elbet ki pes etmek yok. Kurallara uyarak yaşayacağız…Bir gün  elbet üstesinden geleceğiz…

Değerli okurlarımız, saygıdeğer dostlar, dergimizin bu sayısını da özenle hazırladık.

Kapakta ünlü şair, yazar Havva Tekin var. Türkçem dergisinin ayakta kalması için eserleriyle her zaman yanımızda olan değerli bir dostumuz. Çok severek ve beğenerek okuyacağınız bir röportajı gerçekleştirdik kendisiyle.Öykü, şiir ve masalına da yer verdik.

Günlüğünde ünlü edebiyatçımız Necati Zekeriya’yı konumlayan Mustafa Ruhi Şirin 5. son bölümüyle okurların karşısına geliyor. Bu değerli yazısı için  saygın dostumuza en kalbi duygularımızla teşekkürü borç biliriz.

Leyla Şerif Emin bu kez  yine ilginç bir konuyu yakalamış ve yazısının başlığını “Süleymaniye’den Üsküp’e uzanan ezanlar” koymuş. Neler mi diyor? Derginin 12. sayfasında okuyabilirsiniz..

Üsküp’ten Kosova’ya:Yavuz Bülent Bakiler konulu yazısıyla Ahmet Furkan Akar derginin bu sayısına konuk oluyor.

Değerli yazar, şair, yayıncı dostumuz Mevlüt Kaplan İzmir’den merhaba diyor ve geçenlerde bu dünyaya gözlerini yuman İlhami Emin hakkında görüşlerini ve anılarını bizlerle paylaşıyor.

Derginin devamında Sibel Unur Özdemir “Yersiz Yurtsuz” öyküsüyla, Emine Duman da “ Güneş Tutulmasından Akıl Tutulmasına”adı yazısıyla dergimizin bu sayısına konuk oluyorlar.

Ünlü Türkoloğumuz Prof.Dr. İrfan Morina’nın yaşamı ve yaratıcılığını konumlayan “Makale Makale Bir Hayat” adlı altında değerli bir kitap geçen günlerde okurla buluştu. Sözkonusu kitaptan “Mamuşa’da Mahmut Paşa Saat Kulesi” adlı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Irak Mektubu adı altında Hürmüz konulu yazısıyla dostumuz Mehmet Haşim Salihi ilginç bir anısını paylaşıyor.

Esen Mumcu’yu, yaşamının baharında bir elim kaza sonucunda kaybetmiştik. Şiir düşkünü bir gençti, nice gençler gibi. Ve yıllar sonra şiirleri bir araya getirilerek “Kırılan Tomurcuk”-İncinmesin Kelebeğim-adı altında Kosova Türk Yazarlar Derneği yayınlarınca günışığını gördü. Değerli arkadaşımız Dr. Taner Güçlütürk’ün kitap hakkındaki değerlendirmesini sunuyoruz. Gelecek sayımızda da merhum şairemiz Esen Mumcu’dan bir demet şiir sunacağız.

Değerli okurlarımız bu sayımızda da şiirlere bolca yer verdik.Bu sayıda şiirleriyle: Havva Tekin, Ayşen K.Dağlı, Mustafa Ruhi Şirin, Hasan Ahmet, İhsan Kurt,İsmail Delihasan, Resmiyye Sabir, Adem Şengöz, İzet Sarayliç, Panvel Munatamba, Mustafa Karahasan, İsa Şimşek, Vügar Bayramov ve Kemal Beyatlı yer alıyorlar.

Yeni bir sayıda daha buluşana dek, kalın sağlıcakla diyoruz…

Z.Beksaç

 

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA LİDERLİK VE DİPLOMASİ FORUMU MÜDÜRESİ ORKİDE PRİZREN KADINLAR DERNEĞİNİ  ZİYARET ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş