a

TÜRKÇEM 279. SAYISIYLA OKURA MERHABA DİYOR

Türkçem dergisinin 279.sayısıyla herkese merhaba demenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yine zengin bir içerikle karşınızda olabilmek için, elimizden gelen gayreti sunmaya özen gösterdik. Yazar dostların da sayesinde bunu başarabildiğimize inanıyoruz.

Bu sayıda öyküleriyle:Yakup Ömeroğlu(Yıldızlar), Enver Baki(Anaların yanakları ebet bitmez), Kaşem İsabeyli(Deniz ile fırtına).

Ünlü Bosna-Hersek şairi İzzet Sarayliç Türkçem’in bu sayısına bir demet şiiriyle konuk oluyor. Yanı sıra  Atila Er, Meral Bayatlı, Müberra Karadayı, Şükran Aydın ve  Cemal Karsavran’dan da şiirleri okuyabilirsiniz.

Değerli yazarımız Aziz Serbest bu sayıda ünlü şair Suzi Çelebi üzerine duruyor.”500. ölüm yıldönümünde mezarı yok olmak üzere olan Suzi nasıl anılacak” diye bir başlık koyan Serbest’in bu yazısını ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Değerli Türkolog Prof.Dr. Mustafa İsen “Prizren’de beş yüz yıldır dalgalanan

Türkçe bayrağı” konulu yazısıyla okurlara merhaba diyor.

Yazılarını her zaman ilgiyle okuduğumuz usta gazeteci Ercan Kasap:” Bir halkın benliğini tesis etmekte eğitim ve kültür kadar medyanın da rölü azımsanacak değildir,”diye altını çizdiği “Kosova’da Türkçe Medyanın Çökertilmesi…” konulu yazısını okumanızı salık veririz.

Türkçem’de yazılarını yine ilgiyle okuduğumuz Dr.Mehmet Yardımcı bu kez vefatının 25. yılında “Barış Manço Gerçeği” üzerine duruyor.

25.yayın yılı nedeniyle dizi etkinlikler sergileyen Türkçem Dergisinin Şiir Kervanı bu kez Priştine’de Gerçek Derneğinde demir atıp, şiirseverlerle buluştu. Bunun da haberini bu sayıda okuyabilirsiniz.

Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bunun haberini de sizlerle paylaşıyoruz.

Derginin arka kapağındaki şiir, ünlü şair Bahtiyar Aslan’a ait.

Değerli okurlarımız, Kosova’da nüfus sayımı 5 Nisan – 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bunu unutmayalım. Herkes bulunduğu konumda kendine düşen görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmeli. Halk olarak bizim için bu çok önemli.

Yeni bir sayıda buluşana dek, sağlıcakla kalın, hoşçakalın, dost kalın.

Zeynel Beksaç

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MİÇOTAKİS: KOSOVA HUSUSUNDAKİ TUTUMUMUZ DEĞİŞMEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............