a
b
b

TÜRKÇEM 213. SAYISIYLA OKURA MERHABA DİYOR

Merhaba,

Değerli okurlar Türkçem dergisi olarak yeniden sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz.

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kosova’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi, birçok etkinlikler sergilendi. Bu sayımızda bu önemli olaya özel bir yer verdik.

Leyla Şerif Emin bu sayıdaki yazısında Üsküp Biraz Rumeli Biraz Da Anadolu’dur, diyor. Ballkanlardaki konumumuza nostaljik bir yaklaşım yapıyor.

Türkçe’nin Kalemleri başlığı altında ünlü yazar şair dostumuz Mustafa Özçelik bu sayıda halk edebiyatımızın ölümsüz ozanı Aşık Veysel’i kendine özgü yaklaşımıyla özlü bir şekilde konumluyor, eserlerinden örnekler veriyor.

Mustafa Uçurum’dan “Annem Gidince”, Nihan Işıker’den “Ceviz Kabuğuna Sıkıştırılmış Tatlı Düşler” , Zeynel Beksaç’tan “Bizim Öykümüz” ve Erol Morina’dan da “Seni Çok Özlüyorum Be Vahdet Abi” adlı yazıları seve seve okuyacağınızı umuyoruz.

Öyküler bölümüne gelince bu sayıda “Özgürlük” öyküsüyle Nusret Dişo Ülkü, “Mülteci Ailenin Torunu”yla Hasan Mercan, “Kitap Sevgisi” öyküsüyle Mehmed Arif, “Yağmur Damlaları” öyküsüyle Halil Bogay konuk oluyorlar.

Şiirleriyle, arka kapakta ünlü genç şairimiz Taner Güçlütürk “Sorular Hapsedince” şiiriyle, Fahri Ali “Boğazın Sularındaki Dalgalara Bıraktım Şiirimi”, çeviri olarak da Çağdaş Kosova Arnavut şairi Maksut Şehu, bir demet şiiriyle bu sayıya konuk oluyorlar.

Bu sayıda değerli sunucu ve sanatçımız olan Yunus Şimşek’le gerçekleştirdiğimiz özel röportajımızı da bulacaksınız. 65 yaşını yeni dolduran sanatçımızla ilk defa geniş kapsamlı bir röportaj yapılmış oluyor. Şiir düşkünü ve çok yönlü sanatçıyla gerçekleşen röportajı ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz.

Değerli okurlarımız,

yeni bir sayıda daha buluşubilmek umuduyla sağlıklı, mutlu ve huzur içinde kalın, yüzünüzden gülüş hiç eksilmesin./Z. Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN YARDIMCI SAYISI 100’Ü AŞTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişcasibom girişdeneme bonusugrandpashabet girişbahsegel girişcasibombaywin girişMARSBAHİSMARSBAHİS GÜNCEL GİRİŞcasibom