a
b
b

TÜRKÇEM  202. SAYISIYLA OKURA MERHABA DEDİ

Eylül! Adına şiirler yazılmış, insanlara ad olarak verilmiş ve benim öteden beri sevdiğim bir aydır Eylül! Yazın kavurucu sıcakları ardından gelen, okul kapılarını açan, sınıfları dolduran, neşeyi, bilgiyi, oyunu; kardeşliği, dostluğu, güzelliği yeniden okullara taşıyandır Eylül…

Eylül, meyve bolluğudur. Bağbozumudur. Biraz yağmur, biraz sarı yapraktır. Biraz nostaljidir. Şahsen beni çocukluğuma götürür. Bağbozumlarını anımsatır bana… Akşam eve dönüşlerde alnımıza taktığımız ateşböcekleri aklıma gelir…Paylaşmayı anımsatır..Komşunun, dostun bağındaki bağbozumlarında imeceyle yapılan çalışmaları gözümönüne getirir..Giden ve geri dönmeyen o güzelim günler…

Neyse, biraz daha üzerinde durursam, dalıp gideceğim…

Bir Eylül sayısıyla daha siz saygıdeğer okurlarla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz…

Türkçem olarak bizler de yeni eğitim öğretim yılını kutluyoruz.. Öğrencilere, öğretmenlere başarılar diliyoruz… Birinciye kaydını yaptıran öğrencilere yolları açık olsun diyoruz…Yepyeni bir dünyaya merhaba dediler…Ne güzel! Bilgi deniziyle ilk tanışmaları diyebiliriz belki de…

Bu sayımız da dopdolu gene.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kosova’da da görkemli bir Resepsiyonla kutlandı. Onun haberi 3. sayfamızda.

4.-5. sayfalarda yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili kısa kısa haberler var…

Milletvekilimiz Müferra Şinik, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı seçildi. Kutluyorz kendisini. Ve doğal olarak başarılar diliyoruz…Bir başka haberimiz Mamuşa’da Mehmetçiğin Anadolu ilkokuluna yapmış olduğu desteğe ait…

Bu sayıda öyküleriyle: Necati Zekeriya, İbrahim Arslan, Mustafa Bayramali ve Şecaettin Koka yer alıyorlar.

Dr. Taner Güçlütürk çok değerli bir röportaja imza attı. Türkiye’nin Prizren  Başkonsolosu Selen Evcit’le ilgiyle okuyacağınızı umduğumuz kapsamlı bir söyleşiyi 12-16. sayfalarda bulabilirsiniz.

Şiirleriyle bu kez dergiye: Nesim İspahi, Hasan Ahmet, Sevinç Atan, Enis Kervan, Cafer Öz ve Ümit Öztürk konuk oluyorlar.

Selahattin Özkök, Can Şen’in “Kıbrızlı Şehit Şair Süleyman Uluçamgil” kitabı üzerine duruyor.

Leyla Şerif Emin “Üsküp’ten Türkçe Yağmurları” köşesinde bu kez  şair dostu Seyhan Yakupi’yi kendine özgü bir dille anlatıyor…

Bir başka haberimiz de. Dr.Taner Güçlütürk’ün Tirana Üniversitesi’nde “Kosova’da Osmanlı Edebiyatı” konulu konferansına ait.

Genç şair yazarlarımızdan Sümeyra Cenolar  “Bir Kadının Anne Sevgisi” adlı öyküsüyle yer alıyor.

Kadriye Cesur “Prag-O Altın Denilen Şehir” adlı Prag Mektubu’yla bu derginin zengin içerik kazanmasına katkı sunanlar arasında…

Arka kapakta dostumuz Mustafa Özçelik’in en yeni şiiri Eylül’ü beğeniyle okuyacağınızı umuyoruz.

Yeni bir sayıda görüşene dek, sağlıcakla kalın, yüzünüzden gülüş eksik olmasın…/Z. Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HADE VE SHİPİTULL KÖY SAKİNLERİ CAN GÜVENLİKLERİNDEN ENDİŞELİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş