Türkçem’in Ağustos 2017, Sayı:201’i siz saygıdeğer okurlarımızla buluşturmanın kıvancı içinde selamlıyoruz. Bir koşu içindeyiz. Ocak 2018’de 20. yıla merhaba diyeceğiz. Yolumuz öncelikle Türkçe’nin güzergâhından geçiyor. Balkanlarda Türkçe’nin mutluluğunu beraber yaşatmanın derdindeyiz. Türkçemiz dara düşmesin diye nöbetteyiz, yayına girdiğimiz yıldan beri. Hep vurguladığımız gibi, biz Türkçem olarak güzellikleri paylaşmak için varız. Anadilimize düşkünüz ama, dünyanın tüm dilleri bizim için kıymetlidir. Bizim için, sloganın çok ötesinde dünyada yaşayan tüm insanlar kardeş olmalı.
Tek bir buğday tanesini bile paylaşmalı. Hiç kimse aç kalmamalı. Hiç kimse bir damla suya hasret kalmamalı… Böyle olunca, tüm dünyada barışın hüküm sürmesini arzuluyor, kardeşliğin gerçek anlamda dile gelmesini n özlemini çekiyoruz…
Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayacağız. Bir gün, mutlaka bir gün dünya barışı sağlanacak…Yeter ki, yeter ki bu uğurda çabamızı sunalım. O inancı yitirmeyelim…
Değerli okurlarımız,
Bu sayımızda da ilginizi çekecek yazıları, şiirleri, öyküleri vb. bulacaksınız.
Kapakta, yeni yeni roman yazmaya başlayan Prizrenli genç yazar Melek Rada’nın fotoğrafı yer alıyor.
3.sayfada Türk Dünyasının 22 devlet ve topluluğundan İstanbul’a davet edilen 58 genç ile toplanan Türk Dünyası Genç Yazarlar Buluşması’nın Sonuç Bildirisi yer alıyor. Son derece başarılı geçen bu etkinlikte Kosova’yı , Kosova Türk Yazarlar Derneği Eşbaşkanı Dr. Taner Güçlütürk, KTYD Türkiye Temsilcisi Canan Özer ve genç yazar Melek Rada temsil ettiler. Öyküleriyle: Avni Engüllü, Mustafa Bayramali ve Lütfü Seyfullah yer alırken, Şiirleriyle; Hasan Mercan, Şecaettin Koka, Aziz Serbet, Rafis Korban, İlhami Emin, Alyana Osmanova, Mevlüt Kaplan derginin bu sayısına konuk oluyorlar.
Yazılarıyla: Beste Sakallı “Bu kadar girmeseydi araya hayat, iyiydi”, Leyla Şerif Emin “Üsküp’te iki çocuk:Yahya Kemal ve ben”, Zeynel Beksaç “ Öykümüzün Avrupa Soluğu-Necati Zekeriya Prizren’de Anıldı, Aziz Serbest “Aşk ve sevgi Şairi Necati Zekeriya ile Tan Gazetesi Anıları”, Agnesa Globoder “Priştine’de Türkçe Eğitim ve Öğretim” ve Cafer Öz “Balkanlardan Bir Göç Hikayesi”.
Ayrıca bu sayıda Dr. Taner Güçlütürk iki röportajıyla yer alıyor. Biri, Kosova’da Arnavutça’ya çevrilen üç öykü kitabı nedeniyle yazar Hüseyin Su’yla , diğeri de genç yeteneklerimizden olan ve Kosova’da açık veren bir edebyat dalı olan roman yazmaya başlayan Melek Rada’yla gerçekleşen röportajları Türkçem’in bu sayısında okuma fırsatını bulacaksınız.
Yeni bir sayıda daha görüşene dek, sağlıcakla kalın, yüzünüzden gülüş hiç eksik olmasın./Z.Beksaç/
KALAŞNİKOFLU FOTOĞRAF PAYLAŞAN MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI
KALLAS, ARNAVUTLUK’UN GELECEĞİNİN AB’DE OLDUĞUNU SÖYLEDİ
“12. ULUSLARARASI BALKAN ÜLKELERİ TİYATRO FESTİVALİ” BAŞLADI
KALLAS, KARADAĞ’IN AB’YE ÜYELİK SÜRECİNDE İYİ GELİŞMELER GÖSTERDİĞİNİ BELİRTTİ
BULGARİSTAN İLK F-16 SAVAŞ UÇAĞINI TESLİM ALDI