a
b
b

TÜRKÇEM 196.SAYI OKURA ULAŞTI

17579976_10155148828964137_1835771159_n19.yılında Türkçe’ye hizmet sunmanın mutluluğuyla 200 sayıya doğru gururlu gururlu adımlayan Türkçem Dergisi 196.sayıyla okura ulaştı.
Mart ayı içerisinde yoğun etkinliklere tanık olduk. Bu etkinliklerin büyük bir bölümü dergimiz sayfalarında da özetli bir şekilde yer aldı.
Kosova Türk Yazarlar Derneği, 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Doğru Yol TKSD Nazım Hikmet Edebiyat Kolu’yla birlikte Prizren’de etkinlik düzenledi. Haberi, Nisan sayımızda okuyabileceksiniz. Bu sayıda Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç’ın 21 Mart Dünya Şiir Günü Bildirisi 2. Sayfada yer alıyor.
Türk milletinin destanı olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ıncı yıldönümü nedeniyle Priştine’de Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi’nde Mehmet Akif Ersoy’a anma proğramı düzenlendi. Haber derginin 3. Sayfasında.
“Ana…Bir sıcak, bir mübarek kelime..Dünyanın yaradılışı kadar eski, içinde yaşadığımız an kadar taze ve sıcak bir kelime ana…” Böyle diyor Prof.Dr. Rıdvan Canım “Ana” adlı yazısında. Etkileneceğizinden emin olduğumuz yazı, bu sayının 4. Sayfasında yer alıyor.
Leyla Şerif Emin 196. Sayıya ünlü şair Aşık Çelebi’yi konumladığı “Üsküp”ün Bağrında Bir Aşık” yazısıyla konuk oluyor.
Mehmet Akif Ersoy,Taşköprü Edebiyat Sohbetleri çerçevesinde, T.C.Prizren Başkonsolosluğu, Kosova Türk Yazarlar Derneği ve Doğru Yol TKSD Nazım Hikmet Edebiyat Kolu ile ortaklaşa olarak Mamuşa Atatürk Lisesi’nde de anıldı. Bu haberi de dergimizin 10. Sayfasına taşıdık.
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle KDTP örgütlemesiyle “Her Öğrenciye Tablet” projesi kapsamında Kosova genelinde Türkçe 1. Ve 2. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerine 500 kadar tabletin dağıtıldığı Prizren’de özel bir tören düzenlendi. Haberi orta sayfalarımızda bolca fotoğraflarla birlikte okuyabilirsiniz.
Gene, T.C.Prizren Başkonsolosluğu, Kosova Türk Yazarlar Derneği ve Doğru Yol TKSD Nazım Hikmet Edebiyat Kolu ile ortaklaşa olarak Türk Hikayeciliğinde Ömer Seyfettin ve Reşit Hanadan adlı etkinlik Prizren’in Mati Logoretsi okulunda gerçekleşti. Bu haberi Türkçem Dergisinin Mart sayısında 16 ve 17. sayfalarda okuyabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi Uzmanı Gülşen Ünüvar “Ecdat’tan Evlada Mektup “ adlı yazısıyla ilk defa Türkçem dergisine konuk oluyor. Kerkük’ten dostumuz Mehmet Haşim, “Şiddet ve Kaos Ortamında Radyonun Etkisi” üzerine duruyor.
Yeni kitaplar dünyasından, bu kez Kosova Türk Yaarlar Derneği yayınlarınca Enver Baki’nin “İki Yürekli” ve “O Da Çocuktu” kitapları yanı sıra, Dr. Taner Güçlütürk’ün son yayınlamış olduğu “Kosova Çağdaş Şiiri Antolojisi” kitapların tanıtım haberini okuyabilirsiniz.
Seyhan Yakupi’nin bir röportajı var. Srenberiça katliamının şahidi Adel Şabanoviç’le yapılan röportaj, Benim Adım Srebrenitsa adı altında dergide yer alıyor.
Genç yeteneklere kapı aralayan Doğru Yol TKSD Aziz Buş Kolu’nun sertifika töreni vardı. Bunun haberini de bu sayımızda getiriyoruz.
Makedonya Çağdaş Türk Öyküsü olarak Enver ahmet’ten Akıl Baştan Sızmaz’ı okuma fırsatını bulacaksınız.
Mart sayısı bolca şiiri içeriyor. Birbirinden güzel dizeleri keyifle okuyacağınızı umuyoruz.
Öğrencilerin şiirleri de kabarık sayıda yer alıyor. Şiire vurgun bir öğrenci olarak ayrı bir sayfada Dilara İsmaili bir demet şiiriyle merhaba diyor.
Yeni bir sayıda daha görüşene dek, hoşça kalın, dostça kalın, yüzünüzden gülüş hiç eksik olmasın./Z.Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GÖZÜNE SAPLANAN CAMLA 40 DAKİKA DOKTOR BEKLEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş