Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, “Teuta” dergisinin Nisan sayısına verdiği mülakatta, Balkanların büyük ıstıraplar yaşadığı bir bölge olduğunu belirterek, tüm dünyada kadınların, savaşlardan, işsizlikten, yoksulluktan, eğitimsizlikten en fazla etkilenen ve ıstırap çeken cinsiyet olduğunu hatırlattı. Buna rağmen güçlüklere en fazla göğüs geren de kadınların olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Ozan, “ kadınlar biribirini desteklemeli. Şiddete, ayrımcılığa karşı mücadelede de sadece kadınlar değil, toplumun tüm kesimleri yer almalıdır” şeklinde konuşan Büyükelçi Ozan, en zor anlarda vatanı ve ailesi için kutsal bir mücadele veren Kosova kadınlarının, toplumdaki konumlarını iyileştirmekte başarılı olacaklarına inandığını belirtti.
Kosova’da Arnavutça çıkan kadın ve aileye yönelik seçkin dergilerden “Teuta” dergisi ekibi, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’a konuk oldu. Büyükelçi’nin rezidansında gerçekleştirlen özel mülakata, dergide genişçe yer verildi.
“Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden , Kosova’nın en dost ülkesi Türkiye’nin, zevk ve şıklığın ağır bastığı bir ambiyasın hakim olduğu Priştine’deki rezidansında Türk diplomasisinin temsilcisi yaşıyor. Bayan Songül Ozan. Ölçülü, tutarlı, zarif ve her şeyden önce mütevazi duruş sergiliyor. Bayan Songül Ozan 14 ay önce, uzun diplomasi kariyerindeki birikimle Kosova’ya geldi. Çalışmaları sayesinde Kosova’da kadının konumu, Kosovalı kadını yakından ilgilendiren konularıdan haberdar. Zira, kadının konumunun değişmesini sağlayacak çözümleri de biliyor”.
Bu giriş ile başlayan mülakatta, Büyükkelçi Ozan, kariyeri, Kosova’da Türkiye’nin ilk bayan Büyükelçisi olarak bu göreve atanması, Kosovalılarla ilk teması, Kosova’da kadınların yaşamlarında gözlemlediği değişiklikler, Kosova’da kadınların konumunun değişmesi için Büyükelçiliğin katkıları, Kosova’ya kıyasla Türkiye’de kadınların Hükümet ve toplum tarafından destek görmesi, Kosova’daki kadınlarla olan temasları, ailesi, Priştine hakkındaki görüşleri, Arnavutça’ya olan ilgisi, Türk ile Arnavut toplumları arasında kültür alanındaki benzerlikler, Kosova’nın geleneksel yemekleri hakkındaki düşünceleri, Kosova savaşı esnasında tecavüze uğramış kadınlarla ilgili düşünceleri gibi soruları yanıtlıyor.
Teuta” dergisinin Nisan sayısında Büyükelçi Songül Ozan ile yapılan mülakata tam 6 sayfa ayrılmış. /kosovaport/
BOMBALI SALDIRI ARDINDAN ÜÇLÜ ZİRVE
SANTORİNİ’DE GERGİN BEKLEYİŞ: “ADA SULARA GÖMÜLEBİLİR”
DÜNYA ÇOCUKLARI ANKARA’DA
ARNAVUTLUK’TA 14. ULUSLARARASI CAZ FESTİVALİ BAŞLADI
SIRBİSTAN’DA YENİ HÜKÜMET KURULDU
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.