a

SIRBİSTAN LİMAY’I RAHAT BIRAKMIYOR

bruno vekariç

Priştine İl Mahkemesi, “Kleçka olayı” olarak bilinen 1999 döneminde Kleçka köyünde Arnavutlara şiddet uygulanması olayına dair 6 aydan bu yana tutuklu olarak yargılanan Kosova  Kurtuluş Ordusu (UÇK) komutanı, eski Ulaştırma Bakanı ve şimdiki milletvekili Fatmir Limay ile 9 eski UÇK askerinin serbest bırakılmasına karar verdikten  sonra,  Fatmir Limay’a yönelik şok karar Srbistan’dan geldi .

Sırbistan , Savaş Suçları Mahkemesi baş savcı yardımcısı Bruno Vekariç “Kleçka Olayı” nedeniyle Fatmir Limay’a karşı  uluslararası tutuklama emrini yayınladı .

Baş Savacı Yardımcısı Bruno Vekariç Srıp medyasına yaptığı açıklamada , “Kleça Olayı “ ile ilgili çok sayıda tanık ile görüştüğünü ve bu görüşmeler sonucunda 1999 yıllında Kleçka köyünde UÇK komutanı  olan Fatmir Limayın sivil halka karşı savaş suçu işlediğine dair deliller topladığını belirtti. Bu nedenle Fatmir Limay için uluslararası tutuklama kararını çıkartığını

Belirten Bruno Vekariç , bu kararı tüm ülkelere gönderdiğini bildirdi.

Vekariç , Limay , Kosova dışına çıktığı halde herhangi bir ülkede tutuklanacağını söyledi..

Vekariç’in tutuklama kararını gönderdiği ülkeler bu kararı uygulayıp uygulamıyacağı konusunda ise hiç bir açıklama yapılmadı . Hata İntepoldan dahi bir açıklama yapılmadı .

 FATMİT LİMAY  “KLEÇAK OLAYI”  NEDENİYLE  İKİ KEZ YARGILANDI VE İKİ KEZ  SUÇSUZ OLARAK İLAN EDİLDİ

 2005 yılında Fatmir Limay “Kleçka Olayı”  nedeniyle La Hey Savaş Suçları Mahkemesi tarafınca tutuklandı. La Heyde iki yıl yargılanan Fatmir Limay , mahkeme tarafınca  berat etti ve 2007 yıllında serbest bırakıldı . Bundan sonra siyasi hayatına devam etti, Ulaştırma Bakanı odu .

6 ay önce “Kleçaka Olayı” nedeniyle Eulex  tarafınca tutuklanan Fatmir Limay  Priştine İl  Mahkemesi  tarafınca suçsuz ilan edilerek serbest bırakıldı .

Fatmir Limay  iki en önemli mehkeme tarafınca  suçsuz bulunmasından sonra Srbistan Savaç Suçları Mahkemesi baş savcı Bardımcısı Bruno Vekariç’in  kararı,  Kosovada büyük tepkilere neden oldu .

Kosova Başbakan Hardımcısı Hayredin Kuçi  Srbistan’ın bu kararını kınarken , Fatmir Limay başka bir ülkeye ğittiği halde tutuklanmıyacağını belirtti . Kuçi, “Srbistanın kararı geçerli olsaydı Kosova’da  AB’yi  temsil eden Eulex hemen  harekete geçerdi” şeklinde açıklama yaptı .

  

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

24 MART 2012 CUMARTESİ GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel