a
b
b

SARAYBOSNA’DA “ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK” ATÖLYESİ

Saraybosna’da, El Cezire Balkanlar tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Belgesel Festivali kapsamında araştırmacı gazetecilik atölyesi yapıldı.

El Cezire Balkanlar tarafından Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Belgesel Festivali (AJB DOC) kapsamında araştırmacı gazetecilik atölyesi düzenlendi.

Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu festival kapsamında, İngiliz gazeteci Phil Rees ve El Cezire Balkanlar Haber Editörü Edo Celebic tarafından verilen eğitime katılan genç gazeteciler, dört gün boyunca araştırmacı gazeteciliğin metot ve temellerini öğrenme imkanı buldu.

İngiliz gazeteci Rees, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araştırmacı gazeteciliğin önemine dikkati çekerek genç araştırmacılara gerçeği bulma ve yalanları tespit etme konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi.

Ekrana yansıtılanların her zaman doğru olmadığını ve bu nedenle gerçeklerin peşine düşülmesi gerektiğini vurgulayan Rees, “Gazetecilik ikiye ayrılıyor. Bunların biri klasik gazetecilik, diğeri ise araştırmacı gazetecilik.” ifadelerini kullandı.

Rees, 1992-2000 yıllarında Balkanlar’ın farklı bölgelerinde görev yaptığını ve bu dönemde bölgede yaşananları farklı kaynaklardan dinleme fırsatı bulduğunu anlatarak “Balkanlar’da hala çözülmemiş sorunlar var ancak diyalog ve ortak yaşam, sorunları çözmenin en iyi yolu.” dedi.

Balkanlar’da aşırı milliyetçiliğin yeniden baş gösterdiğini savunan Rees, Avrupa Birliği’nin (AB), Slobodan Milosevic ile Franjo Tudjman’ın yaptıklarının tekrarlamasına engel olabilecek güçte olduğunu vurguladı.

Farklı ülkelerden 23 belgesel filmin gösterildiği festival, bu akşam düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Festival kapsamında “AJB Ana Ödülü”, “AJB Program Ödülü” ve “İzleyici Ödülü” olmak üzere 3 ödül verilecek.

Evrensel insani değerlere odaklanarak sosyal olguları işleyen yazarları ve belgeselleri teşvik etmeyi amaçlayan festival, televizyon yayıncılığı için uyarlanmış belgesel filmleri kapsıyor./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI THAÇİ, MİTSOTAKİS İLE GÖRÜŞTÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL