a

SALGIN  DÖNEMİNDE DE DOKTORLAR KOSOVA’YI TERKETTİ

Sağlık çalışanlarının Kosova’dan kaçışları bu yıl da devam etti.

Kosova Sağlık Bakanı Armend Zemaj, doktorların ülkeden ayrılmasını durdurmayı başardığını belirtirken, durumun farklı olduğu ortaya çıktı.

2020 yılı içinde  toplam 93 doktor Kosova’yı terk etmek için başvuruda bulundu.

COVİD-19 salgını bile,  sağlık çalışanlarının başka ülkelerde iş aramak için Kosova’yı terk etmelerini  engellemedi.

Kosova Sağlık Sendikaları Federasyonu Başkanı Blerim Syla, yaptığı açıklamada,  bu yıl bile ülkeden ayrılma taleplerinin durmadığını söyledi.

Görevden  ayrılma  taleplerinin  arttığına dikkat çeken Syla, “Bu insanları işe alan ajanslar sürekli çalışıyor  ve talep artıyor. Ülkedeki durum çok kırılgan.” dedi.

Sağlık çalışanlarını ülkeyi terk etmeye iten başlıca nedenlerin çalışma koşulları, uzmanlıklar ve düşük ücretler olduğunu kaydeden Syla,  COVİD-19 salgınının sona ermesinden sonra bile sağlık çalışanlarının ülkeyi terk etme taleplerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ülkedeki siyasi aktörlerin  sağlığı ön planda tutmayacağına işaret eden Kosova Sağlık Sendikaları Federasyonu Başkanı Blerim Syla, “Kosova’daki mevcut siyasete baktığımda iyimser değilim. Politikacılarımızın pandemiyi unutacağını ve buna öncelik vermeyeceğini biliyorum. Doktor ve hemşerilerin kaçışını  durdurmak için birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kosova  Tabipler Odası Başkan Yardımcısı Naser Gjonbalaj ise yaptığı açıklamada, bu yıl içinde doktorların   ülkeyi  terk etmek için 93 talepte bulunduğunu bildirdi.

Ülkeyi terk etme  trendinin  bu yıl da devam ettiğine vurgu yapan Gjonbalaj, istihdam başvurularının  ağırlıklı olarak Almanya’dan geldiğini belirtti.

Ülkedeki durumu ve sağlık seviyesini  yetersiz bulan  doktorların başka ülkelerde  iş bulmak için ülkeyi terk ettiğini kaydeden  Kosova Tabipler Odası Başkan Yardımcısı Gjonbalaj, sağlık çalışanlarının işten ayrılmasının ülkeyi takip eden bir sorun haline geldiğini söyledi.

Doktorların yokluğu, COVİD-19 salgınının ülkede yayılmasından sonra gündeme gelerek, endişeler artmaya başladı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN ZEMAJ HASTANE YETKİLİLERİNDEN HESAP VERMELERİNİ İSTEDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş