a

RESİTAL, ŞARKI, DANS, İLAHİ, SERGİ VE ŞİİR DERKEN…

30 Nisan 2013, Gornye Lubinye “İzvor” İlköğretim okulu günü vesilesiyle, Kosova Türk Yazarlar Birliği ve okulun girişimiyle gerçekleşen buluşmaya T.C. Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve eşi, T.C. eski Kültür Bakanlığı Müsteşarı Sayın Fermani Uygun ve eşi, Okul müdürü Necmiye Zeçiroviç, Prizren Belediyesi Eğitim Müdürü Necat Çoçay, Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi müdürü Muarrem Rahte, Prizren Belediyesi Türkçe Eğitim Sorumlusu Orhan Volkan, Kosova Türk Hukukçular Derneği Başkanı ve Kosova Özel Mahkeme Yargıcı Fikri Şişko, Miftar Acemi, A.Rifat, Dr. Agron Pupa, Rasim Kaplani, Vahit Ergin, Ramiz Şaipi ve çok sayıda sivil toplum örgütleri başkanı, basın mensupları ve iş adamları da hazır bulundu.

Açılışı, Öğrencilerin ve Gornye Lubinye ahalisinin coşkulu alkışlarıyla karşılanan, T.C. Priştine Büyükelçisi Songül Ozan hanım yaptı. Buluşmayı gerçekleştiren ve kendisinin de katılmasına vesile olan Kosova Türk Yazarlar Birliği Başkanına ve Okul müdürü Necmiye Zeçiroviç’e teşekkür ederek, bu güzel günde böyle samimi ve içten bir ortamda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Okul avlusunda düzenlenen görkemli program, zengin ve doyurucuydu. Şar Dağının karlı eteklerinde, Nisanın Mayısa teslim olmaya hazırlandığı bir günde folklorik gösteriler, danslar, resital, derken, şarkı, koro, ilahi, sergi, ödül ve şiir art arda gelip ardı arkası kesilmeden su gibi akıp geçti.

Şiirleri, Fikri Şişko, Miftar Acemi, Agron Pupa, A.Rifat, Rasim Kaplani ve Vahit Ergin dillendirdi.

Şarkıları, Almina Bayrami, Adela Fetoviç, Şeherzada Şaipi, Leonida Şaipi, Aldina Limani icra etti.

Resitallere, Denis İsakoviç, Anida Hoca, Halisa Kasi, Armelina Şaipi, Şeyla Meta, Behid Ademi, Adelisa Meta, Ayla Recepoviç, Armin Osmanagiç durdu.

Okulun fuayesinde sergilenen yöreye özgün elişi giysiler, Gorne Lubinye’ye ait eski taş evleri fotoğrafları bir hayli ilgi topladı.

Buluşma ödül töreniyle sona erdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İHSANOĞLU’NA “İBRAHİM RUGOVA” MADALYASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş