a

PRİZREN’DE “KOSOVA-TÜRKİYE ADLİ BİLİM GÜNLERİ” SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

10481170_511026199029118_4829140633400142306_n 10583815_511023695696035_5481166524976609849_n 10590579_511026489029089_7058361751867252040_n

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü, Kosova Adli Bilim Kurumu, Türkiye Adli Bilimler Derneği ve Türkiye Mezunlar Derneği ortak işbirliği vesilesiyle dün ilk defa Prizren’de Kosova – Türkiye Adli Bilim Günleri” sempozyumu 

düzenlendi.

Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Adli Bilim Kurum Müdürü Blerim Olluri, A.Ü Adli Bilimler Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, Kosova Anayasa Mahkemesi üyesi Altay Suroy ve TÜMED Başkanı Cengiz Çesko açılışta hazır bulundu.

Açılış konuşmalarında bakan Rexhepi ve Yağcılar, Kosova Hükümeti olarak her zaman Kosova Adli Bilim Kurumuna destek olduklarını ve kurum içi standartların iyileştirilmesi yönünde birçok olumlu adımların atılacağını dile getirdiler.

K.A.B.K müdürü Blerim Olluri, kurumlarının çalışmaları ve faaliyetleri hakkında katılımcılara geniş bilgi sunduktan sonra, A.Ü Adli Bilimler Enstitüsü ve Adli Bilimler Derneğine teşekkür etti.

Kosova Anayasa Mahkemesi üyesi Suroy da, bu tarz organizasyonların düzenlenmesi yeni gelişen Kosova için çok olumlu olduğunu, Adli Bilim alanında ülkemizin kalkınmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, bu tarz sempozyumların ileride de devam edeceği bilgisini de verdi.

A.Ü. Adli Bilimler Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı ise, yaptığı açılış konuşmasında, başta Prizren’de olmaktan memnuniyet duyduklarını, Türkiye ve kurumları olarak bu tür organizasyonların düzenlenmesine her zaman destek olacaklarını, önümüzdeki yıl daha geniş çaplı bir çalışmanın hazırlıklarının müjdesini de verdi.

Organizasyona ev sahipliğini yapan Türkiye Mezunları Derneği adına konuşma yapan Cengiz Çesko, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen tüm yetkililere ve kurumlara teşekkür ederken, her iki ülke arasındaki işbirliğinin artması gerektiğini ve toplumumuzun kalkınması ve kurumlarımızın güçlenmesi açısından bu tür çalışmaların daha fazla düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kosova Türkiye Adli Bilimler Günleri” sempozyumunda Türkiye’den 60a yakın katılımcı yer aldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

5 KİŞİYE KARŞI SAVAŞ SUÇU VE CİNAYETTEN DAVA AÇILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş