a
b
b

PRİZREN’DE KOROLARLA DOSTLUK KONSERİ DÜZENLENDİ

Prizren’de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından “Korolarla Dostluk Konseri” düzenlendi.

Tarihi Mehmet Paşa Hamamı’ndaki Türkçe ve Arnavutça şarkıların icra edildiği konsere, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müferra Şinik ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri katılırken etkinliğe Prizren halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Konserde, YEE’nin çalışmalarına destek verdiği Priştine Türk Müziği Kadınlar Korosu, Prizren Türk Müziği Zübeyde Hanım Kadınlar Korosu, Necmiye Pagaruşa Arnavut Müziği Kadınlar Korosu ve İpek Arnavut Müziği Kadınlar Korosu sahne aldı.

Kosovalı koroların yanı sıra Trabzon’dan gelen Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Candan Sesler Öğretmenler Korosu da yöresel enstrümanlarıyla konsere eşlik ederek Türkçe eserler seslendirdi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, açılış konuşmasında, çok kültürlülüğün sembolü olarak nitelendirdiği Prizren’de bulunan 5 kadın korosunun dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneği olduğunu dile getirdi.

Kılıç, “Müzik insanlığın ortak dilidir. Bu akşam burada hem Kosova Türk korosu, hem Kosova Arnavut kadınlar korosu, hem de Türkiye’den gelen kadınlar koromuzla, Kosova-Türkiye ilişkileri ve o kopmaz bağlarımızı daha da pekiştirmek adına, bütün insanlık için, buradan tüm dünyaya dostluk mesajı iletilecek.” dedi

YEE Priştine Müdürü Mehmet Ülker de AA muhabirine yaptığı açıklamada, müziğin evrensel bir dil olduğunu ifade ederek “Müziğin evrensel dili toplumları ve insanları bir araya getirir. Bizim hedefimiz, Türkiye’deki korolarla buradaki koroları bir araya getirmek, Kosova’da var olan Türk kültürünün müzik üzerinden tanıtımına aracılık etmek ve toplumlar arasındaki bağı güçlendirmek, bir köprü kurmaktı. Bir birliktelik ağı kurmaktı. Bu şekilde bunu başardığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürü Muhittin Yücealtay ise Osmanlı’dan bugüne kadar taşınan bu tür etkinliklerin kardeşliğe ve dostluğa önemli katkı sağladığını dile getirdi./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİŞTİNE’DE KAR VE TİPİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL