Prizren İslam Birliği, Prizren Sinan Paşa Camii’nde Türkçe vaazın yasaklandığına dair haberin bazı medyalarda yayımlanması üzerine gönderdiği yazılı açıklamada, haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.
Prizren İslam Birliği Başkanı Lutfi Ballık imzalı yazılı açıklamada, haberde bahsi edilen ve Türkçe vaaz yapılmasnı yasaklayan kararı içeren belgenin hükmü olmayan bir belge olduğu kaydedildi. Bu kararın hiç bir zaman fiili olarak uygulanmadığına işaret edilen yazılı açıklamada, Tükçe vaaz yapılmasının yasaklanmasına dair belgedeki 2’inci maddenin , Prizren İslam Birliği tarafından kaldırıldığı belirtildi.
Sinan Paşa Camii’nde Türkçe vaaz ve hutbenin hiç bir zaman yasaklanmadığını, buna da bu Cuma günü camiye gelecek olan müminlerin şahit olacağına vurgu yapılan açıklamada,” TİKA tarafından restore edilmekte olan Emin Paşa Cammi imamı geçiçi olarak Sinan Paşa Camii’ne tayin edilmiştir. Emin Paşa Camii imamı, Sinan Paşa Camii’nde bir kaç cümlelik Arnavutça vaaz vermiş, ancak hutbenin Türkçe okunmasına hiç bir zaman müdahale edilmemiştir.Hutbeler sürekli olarak Türkçe okunmuş ve okunmaktadır. 2001 yılından bu yana Sinan Paşa Camii’nde Türkiye Cumhuriyeti Diyanet Isleri Başkanlığı tarafından gönderilen din görevlisi hutbeler ve vaazları Türkçe yapmaktaddır” ifadelerine yer verildi.
Prizren İslam Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, minareler şehri olan Prizren’de Arnavut, Türk, Boşnak ve Romanlar arasında ayırım yapılmadığını, cami kubbesi altında asırlarca, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşanıldığı belirtilerek, Sinan Paşa Camii’nde Türkçe vaaz yapılmasının yasaklandığına dair haberin, hükmü olmayan bir belgeye dayandırılmasının üzüntü verici olduğu kaydedildi.
Açıklamanın sonunda, bu hafta Cuma namazının ardından Prizren İslam Birliği Başkanı Lutfi Ballık tarafından basın toplantısı düzenleneceği belirtildi. /kosovaport/
SON 24 SAATTE 72 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI