a

PRİŞTİNE’DE DÜZENLENEN “YURT DIŞI BULUŞMALARI” PANEL POGRAMINA  BÜYÜK İLGİ

Yunus Emre Enstitüsü’nün evsahipliğinde Lacivert Dergisi işbirliğiyle “Yurt Dışı Buluşmaları” paneli düzenlendi.

Önemli bir kültürel etkinliğe evsahipliği yapan Kosova’nın başkenti Priştine’de tertiplenen “Yurt Dışı Buluşmaları” paneline katılanlar, kültür-sanat, medya,  edebiyat ve psikloloji gibi alanlarda ilgi uyandıran konular üzerinde duruldu.

Türkiye’nin Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Şair ve Yazar Mustafa Akar, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, Muhit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni şair ve yazar İbrahim Tenekeci ve  Klinik Psikolog Beyhan Budak’ın konuşmacı olarak katıldıkları panel, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

“Yurt Dışı Buluşmaları” adlı panel programında  Türkiye’nin Priştine  Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Veysel Erdel, Yunus Emre Enstitüsü Kosova  Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Türkiye ile Kosova kurum ile kuruluş temsilciler ve diğer davetliler hazır bulundu.

Yunus Emre Enstitüsü’nün misyonunun  dünyanın farklı coğrafyalarında hem Türk  kültürünü hem de Türk dilini tanıtmak adına çok önemli faaliyetler yürüttüğüne, bu faaliyetlerin yurt dışı Türklerine de hitap ettiğine vurgu yapılan panel programda, kültür-sanat, medya, edebiyat ve psiklolojiye dair konuların farklı perspektiflerine ışık tutuldu.

Panel programının değerli konuşmacıları, aynı dili konuşan, aynı kültürel değerleri paylaşan insanlarla birarada olmanın ve farklı alanlarda değişik konulara parmak basılmasının önemine işaret etti.

Programda genç sanatçı Ebru Jılta’nın gitarıyla seslendirdiği parçalar, panele farklı bir renk kattı. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

 KARLI VE SOĞUK HAFTA SONU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş