a

OSMANLICA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nün organizasyonu ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Osmanlıca kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Priştine Yunus Emre Enstitüsün’de düzenlenen  törende 33 kursiyer sertifikasını aldı.

Sertifika dağıtım  töreninde yapılan konuşmalarda Osmanlıca kursuna gösterilen ilginin her geçen gün arttığı belirtildi. Kosova’da Yunus Emre Enstitü Merkezlerinde 3  yıldan bu yana düzenlenen Osmanlıca kursunu gelecek yıl da  devam ettirecek olan Yunus Emre Enstitüsü’nün, bu ve diğer kurslara destek vermeyi sürdüreceği kaydedildi.

Kursiyerlere ders veren Hayrat Vakfı Makedonya Temsilcisi Mehmet Çakmak Kosovaport’a yaptığı açıklamada, bugün Priştine Yunus Emre Enstitüsünde 1’inci 2 ‘inci  ve  3’üncü  seviyelerde 33 öğrencinin kursu tamalayarak, Osmanlıca sertifakası almaya hak kazandığını belirtti.  Priştine ve Prizren’de düzenlenen kurslarda şimye kadar 100’e yakın öğrencinin kurslara katılıp, sertifika aldığını kaydeden Çakmak,  bunun  sevindirici bir gelişme  olduüunu değerlendirdi.

Osmanlıca kurslara gösterilen ilgiden son derece memnun  kaldıklarını kaydeden Mehmet Çakmak, “ ilgi bizim beklentilerimizin çok üzerinde. Yaptığımız dersler sadece Osmanlıcayı okumaya yönelik dersler değil, sadece bir kitap okumaya yönelik değil, aynı zamanda el yazmalarının okunmasına yönelik, daha da ötesi Osmanlıcayı yazmaya da yönelik. Okuma kursları pek çok yerde bulunabiliyor ama Osmanlıca yazısı nasıldır, nasıl yazılır eğitimi pek fazla karşımıza çıkmıyor. Bizler burada bu eğitimi de verdik. 3’üncü seviye dediğimiz Osmanlıcadaki Arapça ve Farsça konulara dair kursumuzu daha burada verdik ilk kez olarak. Verdiğimiz kursla sadece bir kültür sanat faaliyeti gibi değil,  daha çok akademik  seviyede  bir ders olarak niteendirilmeli” ifadesini kullandı.

Kosova’da Yunus Emre Enstitünün 3 ayrı şehirdeki merkezlerinde  2018 yılında da 2 ayrı dönemde hem Şubat- Mayıs ve  Eylül- Aralık  olmak üzere  iki ayrı  dönemde  Osmanlıca kursları her 3 seviyede devam edecek. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SERBEST BIRAKILDILAR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş