a
b
b

ÖĞRENCİLERİN DEĞERLENDİRLMESİNE YÖNELİK TÜRKÇE KILAVUZ YAYIMLANDI

Kosova’da, 12 Mart 2020 tarihinden itibaren, Kosova  Cumhuriyeti  Hükümeti’nin talimatları kapsamında, COVID-19  salgını dolayısı ile oluşan koşullar altında, okullarda eğitime ara verilmesiyle birlikte uzaktan eğitime geçildi.

Uzaktan eğitime eşlik eden önemli konulardan biri öğrencilerin değerlendirilmesidir.

Eğitim Bakanlığı bu kapsamda, uzaktan eğitim sırasında öğrenci değerlendirme kılavuzunu yayımladı.

Kılavuzla ilgili Kosovaport’a konuşan Eğitim Bakan Yardımcısı Enis Kervan, öğrencilerin değerlendirmelerinin kılavuza göre yapılmaları ile öğrencilerin nihai notunun 11 Mart öncesinden daha düşük olmaması gereğine vurgu yaptı.

Bakan Yardımcısı Kervan, “Eğitim Bakanlığı Karanamesi ve Uzaktan Eğitimde Öğrencileri Değerlendirme Kılavuzu doğrultusunda hareket edilmelidir. Kılavuzda ve kararnamede belirlendiği şekilde değerlendirme yapılmalıdır. 11 Mart öncesi notundan daha düşük bir not verilemez. Online eğitimde aktif olan öğrencilerin, ödevlerini, etkinliklerini öğretmenleriyle paylaşan öğrencilerin değerlendirmesi bu çalışmalar kapsamında olacak. Ayrıyetten, online sözlü ve yazılı test  notlama icin değerlendirmeye alınmamalıdır. Öğrencileri yormamalıyız. Sadece kılavuz doğrultusunda değerlendirme yapmalıyız. RTK Uzaktan Eğitim yayınları, Eğitim Bakanlığı YouTube kanalında dersleri takip etmeyen veya öğretmenin belirlediği WhatsApp, Viber, zoom gibi internet ağlarında hiç aktif olmayan  olmayan öğrencilere yıl sonunda öğretmen, online sözlü, yazılı ödev, test, çalışma verererk değerlendirme yapıp notlandırabilir.

Nihai notundan memnun olmayan ve itaraz eden öğrencilere çevrim içi sözlü ya da yazılı test yapılabilir” dedi.

Mevcut durumda, bazı öğrencilerin nesnel nedenlerle, uzaktan öğrenmeyi düzenli olarak takip edemeyeceği ve bu nedenle uzaktan eğitim sırasında şekillendirici değerlendirmeye tabi tutulabilmesi mümkündür. Bu tür durumlar, her zaman okulun takdirine bağlı olarak hastalık, iletişim ekipmanı eksikliği veya öğrencinin etkisinin ötesindeki diğer yaşam koşulları nedeniyle haklı görülebilir. Nesnel nedenlerle düzenli olarak çevrimiçi derslere katılamayan öğrencileri değerlendirmek için iki senaryo hazırlandı:

Senaryo 1– Öğrenme süreci, okul yılının sonuna kadar uzaktan eğitim yoluyla devam ederse, nesnel nedenlerle düzenli olarak derslere katılmayan öğrenci, uzaktan eğitim sırasında öğrenilenlerin aşağıdaki yöntemleren biri aracılığıyla nihai bir değerlendirmeye tabi tutulur. standart ve yenilikçi uzaktan değerlendirme yöntemleri: (i) Çevrimiçi yazılı sınav; (ii) Özet ödev; (iii) Araştırma projesi; (iv) Problem çözme); ve (v) Uygulanabilir platformlardan herhangi biri aracılığıyla sözlü sınav.

Senaryo 2 – Öğrenim süreci eğitim-öğretim kurumlarında ders yılı bitmeden dönerse ve devam ederse, nesnel nedenlerle derse düzenli olarak katılmayan öğrenci, uzaktan eğitim sırasında ve döndükten sonra standart değerlendirme yöntemlerinden biri aracılığıyla öğrenilenlerin nihai değerlendirmesine tabi tutulur: (i) Yazılı sınav; (ii) Özet ödev; (iii) Araştırma projesi; (iv) Problem çözme); (v) Sözlü sınav; (vi) Öğrenci sunumu.

Bu senaryolara ek olarak, öğrencinin final notundan memnun olmadığı durumlarda, standart değerlendirme yöntemlerinden biri aracılığıyla nihai bir değerlendirmeye tabi tutulur:(i) Yazılı sınav; (ii) Özet ödev; (iii) Araştırma projesi; (iv) Problem çözme); (v) Sözlü sınav; (vi) Öğrenci sunumu.

Bakan Yardımcısı Kervan ayrıca, Haziran ayında salgın krizini yöneten kurumların, Eğitim Bakanlığı ile birlikte farklı bir karar alması durumunda bilgilendirme yapılacağını da sözlerine ekledi.

Türkçe kılavuza aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://masht.rks-gov.net/e-mesimi?fbclid=IwAR0Y9dXcGVTm5nBVD25he2J7U1RwXkXg0GY2cSqft3zGrMIOe9CRypgJZ5g

/kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

RAKA: VİRUSÜN OLASI İKİNCİ DALGASI BİZİ DAHA HAZIRLIKLI BULACAK  

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL