a
b

b

b
b

NATO BİRLİKLERİNİN KOSOVA’YA GİRİŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

b

NATO birliklerinin Kosova’ya girişinin 20. yıldönümü vesilesiyle İskender Bey Meydanında tören düzenlendi.

Törene, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski ABD Dışişleri Bakanı Madelenie Albright yanısıra çok sayıda yerli ve uluslararası konuk katıldı.

Tören, 1999 Kosova savaşı sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başldı.

Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, 12 Haziran’ı Kosova özgürlüğünün doğum günü olarak nitelendirdi.

“12 Haziran, vatandaş olarak,  halk olarak, Kosova olarak, Avrupa ile Batı’nın ayrılmaz bir parçası olarak kimliğimizin temelidir” diyen Cumhurbaşkanı Thaçi, Amerikan, Batı ve Avrupa yanlısı bir halk olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, Kosova’nın özgürlüğünün herkesin ortak değeri olduğunu kaydetti.

NATO birliklerinin Kosova’ya giriş yıldönümünü Kosova’nın kurtuluş günü olarak adlandıran Meclis Başkanı Kadri Veseli de törende yaptığı konuşmada, özgürlüğün UÇK şehitleri ve ABD yardımı ile kazanıldığını ifade etti.

Başbakan Ramush Haradinaj ise konuşmasında, Sırbistan ile uzlaşmaktan yana olduklarını söyledi.

Başbakan, “Halkımız Sırbistan ile uzlaşmak istiyor. Cumhurbaşkanı Vuçiç, Kosova’yı mevcut sınırları ile tanımalı. Ülkemizdeki yolsuzlukla mücadelede daha iyi yönetime odaklanmamız gerekiyor. Böylece gelecek nesillere, bölge ve sınırlar için mücadele etmek yerine barışı bırakabiliriz” dedi.

Törende, Clinton ve Albright da birer konuşma yaptılar.

Clinton, “NATO dünyanın en iyisidir. Dönemin Generali Wesley Clark komutandı, ama tekrar etmeyeceğini umduğum bu harekatı destekleyen 90 demokratik devlet vardı. ABD, Beyaz Saray’da hangi siyasi parti olursa olsun, 20 yıldır size destek sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Albright da konuşmasında, “Kosova’daki savaş barbar bir savaştı. Galip geldik çünkü İttifak güçlüydü ve haklı olduğumuz ortaya çıktı. Eylemlerimiz adaletin temellerine dayanıyordu. Halkın ülkeden sürülmesine hayır dedik” sözlerine yer verdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GENÇLERİN LİSE MEZUNİYET SINAVI HEYECANI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 giriş