Kosova Kabaresinin 45’inci yılında “İmza” yayınlarından “Gülelim Bari” tiyatro eserinin 2’inci cildi çıktı.
“Adım Rüstem”, “Şeşo”, “Ha-Cer”, “Arif Çekirdek Tabanalı”, “Ürfet Hanım”, “İlla Tatlılıkla”, “Sısaaym”mı tutun da “Şadırvanda Bir Su”, “Ay Jinge Jang”, “Bizim Mahalle Çukur Çukurdur”, “Şazo”, “Tasalanma Sen”, “Simidimin Tablası”, “Dondum Çıktım Saoğuktan”a çıkın, monolog, espiri, fıkra, song, ne oynanmışsa, sahneye ne koyulmuşsa 1973’lerden beri “Kakauçuk”, “Zennu”, “Sen Sen Ol”, “Lingo Lingo Şişeler”, “Kalk Gelin Hanım”, “Ay Ne Sertim Ben”…radyolarda, televizyonlarda, Kosova ve Makedonya’nın değişik sahnelerinde ne icra edilmişse hepsi bir arada: “Kocam Olmiş Kapatan”, “Arkan Var İse”, “Eşref Aga”, “Edinene Bedinene”, “Muzezeler Kasabasi”, “Ruba Ruba”, “Gitarımın İnce Teli”, “Kırkma”, “O mesele Bu Mesele”, “Duydun Mu”, “Bu Ne Biçim Dünya”, “Boş Başın Başı Ağrımaz”, “Olacaksan Tam Eşek Ol”, “Cavcav Cıvalak”, “Cep Ağrısı”, “Un Nasıl Un Oldu”, “Söz Verdim”, “Başını Ye”, “Efendim Efendiler”, “Sigara Mı Ucuz Biz Mi Ucuz”, “Yandan Halimem”, “Hayvanlar Yeni Yıl İçin Ne dediler”, “Kızım Seni Duvara Vereyim Mi”, “Benim İşim Proğramı Açmak Proğramı Kapamaktır”…
NE DEDİLER…
Bekir HOCALAR:
Agim Rifat Yeşeren’le çalışmaya başladığımızda kendisini çok sevdim. Kosova Türklerinden diyebilirim ki en başarılı ve en etkin bir yazardır. Benim düşünceme göre çok güçlü bir mizah yazarı. Güldürü parçalarını yazan, milleti güldüren, milletin kabul ettiği güldürüleri yazan bir tek insan olarak görüyorum Agim Rifat’ı. Onun çok güldürü parçalarında oynadım. İster sahnede ister radyo güldürü programlarında, ister de televizyon programlarında beraber oynadık. Ben, Nafiz Gürcüali, Raif Buş o zamanlar daha yeni başlamıştı. Ama Yeşeren’in bir de tiyatro oyunlarında oynadım. Onunla çalışmak bir tiyatrocu için büyük bir zevktir. Ben de onunla zevk duyarım. Kendisini takdir ederim ve saygım çok büyüktür ona karşı.
Raif BUŞ:
Nedense konserde kimler şarkı söyleyecek bile umurlarında değildi çoğunluğun, bugün kalkıp ta yok böyle bir şey yaşanmadı bu topraklarda demek kimin hakkı? Senin avukat olduğunu eş dost arkadaş bilir de halk seni güldürmece ustası olarak bilmez miydi zannediyorsun.
Ahmet S.İĞCİLER:
Prizren’de, dolayısıyla Kosova’da Sn.Agim Rifat hicivli şarkı yazan, besteleyen ve icra eden ilk müelliflerdendir.
Sadık TANYOL:
Agim Rifat Yeşeren iki sanat dalında kendisini geliştirdi: Edebiyat ve Tiyatroda. Türk Tiyatro Sanatının kalkınmasına iki katkısı oldu: Tiyatroda hem oynadı hem yazdı. Çifte sanat yaratıcısı. Bu özelliğiyle ender aydınlarımızdandır.
Zekir SİPAHİ:
Şairlerin eserleri beni hep daha çok çekti. Şekspir büyük bir şairdir her şeyden önce, tiyatro eseri yazmıştır. Lorca ona keza. Eski Yunan klasiklerinin hepsi önce şairdir sonra tiyatrocu. Bugün işte Yeşeren de önce şair olarak yetişmiştir..
KTGD’DEN BAŞSAĞLIĞI VE ACİL ŞİFA MESAJI
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI