Küresel Kamu Diplomasi ağının dönem başkanlığını, Haziran 2016’dan itibaren 3 yıl süre ile Yunus Emre Enstitüsü yürütecektir.
Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak şu haberi yayımladı:
“Küresel Kamu Diplomasi ağı, 2014 yılında Güney Kore’nin başkenti Seul’de kurulmuştur. Bugün 10 ayrı ülkedeki kamu ve sivil toplum örgütü yer almaktadır. Faaliyetleri ve katılımcıları ile her geçen yıl etki alanı büyümektedir. Küresel Kamu Diplomasi ağının dönem başkanlığını, Haziran 2016’dan itibaren 3 yıl süre ile Yunus Emre Enstitüsü yürütecektir.
Küresel Kamu Diplomasi ağının genişletilmesi ve etki alanın yaygınlaştırılması için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda Kosova’nın Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Rexhep Hoti ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker bir araya gelmiştir.
Kosova’nın Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda yapılan görüşmede, Küresel Kamu Diplomasi ağı hakkında bilgi verilmiş, Kosvadaki ilgili kurumlarında bu organziasyonda yer alması konusundaki görüşler üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır.
Kamu Diplomasi Ağı, farklı ülkelerdeki Kamu ve Sivil toplum örgütleri ile temsil edilmektedir. Amacı, kamu ve kültür diplomasisi alanında ikili veya çoklu birçok ortak proje gerçekleştirilmesi, tecrübe ve bilgilerin paylaşılmasına yönelik bir veri tabanı oluşturulmasıdır. Ayrıca personel, öğrenci, gençlere dönük eğitim programları düzenlenmesi ve ağın kurumsallaşma sürecinin ilerletilmesine yönelik faaliyetlerin icra edilmeside amaçlanmaktadır. Mevcutta Türkiye, Polonya, Macaristan, Tayvan, Nijerya, Güney Kore, Filipinler, Singapur, Portekiz ve İsveç Kamu Diplomasi Ağı içinde yer almaktadır. 2017 yılında 4. Genel Kurul toplantısı Yunus Emre Enstitüsü evsahipliğinde İstanbul’da yapılacaktır.
Kültür, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Rexhep Hoti, böyle bir organizasyona Kosova’nın dahil edilmesinden ve işbirliklerinde yer almayı önemsediklerini ve uhdesine düşen tüm girişimlerde bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını iletmişlerdir.
Bu bağlamda Bakanlığın bir alt kurumu olan Kültürel Miras Enstitüsü, Farklılıklar Dairesi, Dışişleri Bakanlığının Kültür Diplomasi Birimi ve/veya dışarıdan Arnavut Kamu Diplomasi Akademisi gibi kuruluşlarla görüşme ve girişimlerde bulunulmasının olumlu sonuçlanabileceğini de iletmişler. Ve önümüdeki günlerde daha detaylı çalışma yapma arzularıda ele alınmıştır.
Küresel Kamu Diplomasisi Ağı hakkında daha fazla bilgi www.gpdnet.org sitesinden alınabilir. @yeeorgtr”
BÜYÜKELÇİ KILIÇ BOŞNAKLARIN MİLLİ BAYRAMI KUTLAMALARINA KATILDI
SANTORİNİ’DE GERGİN BEKLEYİŞ: “ADA SULARA GÖMÜLEBİLİR”
DÜNYA ÇOCUKLARI ANKARA’DA
ARNAVUTLUK’TA 14. ULUSLARARASI CAZ FESTİVALİ BAŞLADI
SIRBİSTAN’DA YENİ HÜKÜMET KURULDU