a
b
b

KTTO OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI DÜZENLEDİ

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO)  Olağan Üyeler Meclisi toplantısını 26 Mart 2019 tarihinde Swiss Diamond Otelde düzenledi. Toplantıda 2018 yılı gelir ve giderlerinin ibrası ile 2019 yılı bütçesi kabul edildi. Gündemde ayrıca Odanın faaliyetleri ve üyeler arası işbirliği konuları ele alındı.

Toplantıya KTTO üyelerinin yanı sıra Odanın Onursal Başkanlığını yürüten Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Ticaret Müşaviri Onur Tekyıldız ve 3. Kâtip Onur Tanay katıldı.

Büyükelçi Sakar: Her Türlü Desteğe Hazırız!

Büyükelçi Çağrı Sakar, Onursal Başkanlık sıfatını taşıdığı bu Oda üyeleri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Sakar, iki ülke arası ekonomik ilişkilerde önemli bir görev üstlenen Odanın daha da gelişmesi için ve ilgili kurumlarla işbirliğini geliştirmesi için elinden gelen desteği sunacağını ifade etti. Türkiye’ye gönderilen ticari alım heyetleri hususunda Ticaret Müşavirliği ile işbirliği içinde olup KTTO’nun bir rol üstlenebileceğini ifade eden Büyükelçi Çağrı Sakar, Kosova’da iş yapan ve devlet desteklerinden faydalanan firmaların Oda’ya üyeliğinin de öneminden bahsetti.

Kosova ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilere de değinen Büyükelçi Sakar, birçok ekonomik anlaşmanın yapıldığını, ticari ilişkilerde son derece önemli bir alana sahip olan Serbest Ticaret Anlaşmasının da mevcut olduğunu ve bunun yürürlüğe girmesi hususunda beklentilerin bulunduğunu belirterek, Serbest Ticaret Anlaşmasının, Kosova’da üreticiye zarar vermeyecek şekilde düzenlendiğini sözlerine ekledi. Keza, Karma Ekonomik Komisyonu mekanizmalarının da işletilmesi hususunda girişimlerde bulunulduğunu belirten Büyükelçi Sakar, ekonomik işbirliğini geliştirecek her tür desteğe hazır olduğunu ifade etti.

KTTO Başkanı Balkız etkinliklerin artırılacağına dikkat çekti

Kosova Türkiye Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Balkız, Odanın gündeminde olan konulardan bahsederek planlanan aktiviteler hakkında bilgi verdi. Balkız, KTTO’nun Kosova’da Meclis çatısı altında faaliyet gösteren İş Topluluğu Ofisinin çalışmalarına katılarak katkı sağladığını dile getirdi. Kosova’da yürütülen rutin faaliyetlerin yanı sıra bölgesel işbirliğini geliştirmek üzere Arnavutluk ve Makedonya’daki muadil kuruluşlar ile işbirliği içinde toplantıların planlandığını kaydeden Oda Başkanı Abdurrahman Balkız, Nisan ayında bu ziyaretlerin gerçekleşeceğini söyledi. Balkız ayrıca Türkiye’den Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile temaslarda bulunulduğunu belirtti.  Türk özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetin Haziran ayında Kosova’ya gelmelerinin beklendiğini kaydeden Balkız, Odanın da gerekli desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

KTTO Başkanı Abdurrahman Balkız ayrıca Odanın etkinliklerinin artırılması amacıyla üyeler arası işbirliği hususlarının da önem arz ettiğini ve bu konularda neler yapılabileceği konusunu gündeme taşıdı. Yeni üyelerin tanıtımı için üyelere söz veren Oda Başkanı Balkız, işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği hususlarında fikir teatisinde bulundu.

Oda yeni faaliyet dönemine hazırlanıyor

Kosova Türkiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Esin Muzbeg, Odanın faaliyetleri ve finansal raporlarına ilişkin verileri sundu. Üyeler, oy birliği ile raporları onayladı. Muzbeg ayrıca, önümüzdeki dönemde planlanan faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak bunların çeşitlenmesi ve derinleştirilmesi için üyelerin de önerilerde bulunmalarını istedi. İşbirliği alanlarının hem üyeler arası hem de Oda ile üyeler arası geliştirilmesinin önemine değinen Muzbeg, bu amaç doğrultusunda ihtiyaç tespitleri için ziyaretlerin yapılacağını dile getirdi. Toplantıya iştirak eden yeni Ticaret Müşaviri Onur Tekyıldız da Oda üyeleri ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müşavirliğin hizmetleri kapsamında olan destekleri sunmaya hazır olduklarını belirten Ticaret Müşaviri Onur Tekyıldız, başarılar diledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE KUCAK AÇILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş