a

“KOSOVA’NIN SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇÖZMESİ GEREKEN SORUNLARI VAR”

Kosova Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin, Kosova’nın da diğer bölge devletleri gibi sağlık alanında önleyici hizmetler, teşhis ve tedavi konularında çözmesi gereken sorunları olduğunu kaydetti.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen “7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi”nde konuşan Hüseyin, sağlık sorunlarının her ülkede olduğu gibi Kosova’da da ciddi bir sorun olduğunu ifade eti.

Hüseyin, Kosova Cumhuriyeti’nin 2008 yılında bağımsızlığını ilan ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kosova Cumhuriyeti, Balkan ülkeleriyle karşılaştırma yapılması durumunda sağlık alanında iyi bir sağlık ağı oluşturmuş ve profesyonellik olarak iyi durumdadır. Bölgenin en gelişmiş devletleri gibi Kosova’nın da sağlık alanında önleyici hizmetler, teşhis ve tedavi konularında diğer bölge devletleri gibi çözmesi gereken bazı sorunları mevcuttur. İleriye dönük stratejilerimiz ve faaliyet planlarımız var. Özellikle kadın ve çocuk hastalıklarına bakanlığımız öncelik verdi. Çeşitli tedavilerini yurtdışında yaptıran vatandaşlarımız, çoğunlukla Avrupa ve önemli bir kısmı da Türkiye’yi tercih etmektedir.”

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın da İstanbul’un turizmde tercih edilen şehir olarak 5 veya 6. sırada olduğunu ancak gelir sıralamasında turizmden elde ettiği gelir açısından 12. sırada yer aldığını anlattı.

Apaydın, “Normal bir turist İstanbul’a geldiğinde 768 dolar, sağlık turizminde 2 bin ile 10 bin dolar arasında bırakıyor. Bu çok iyi. En önemlisi İstanbul’un iyi tanıtılmasıdır” dedi.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal da dernek olarak organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Biz bu süreci sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu ve özel sektör temsilcileriyle beraber muhtelif zemin ve zamanlarda geliştirmeye ve Türkiye’nin sağlık turizminden hak ettiği payı almaya hazırlanmak üzere çalışmalar içinde yer alıyoruz” diye konuştu.

21 Kasım Cumartesi günü sona erecek kongreyle Türkiye’nin sağlık turizmi altyapısını ve hizmet kalitesini Orta Asya, Sahra Altı Afrika, Rusya, Arap ülkeleri ve Avrupa’dan gelen temsilcilere tanıtmak amaçlanıyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BU AKŞAM FAHRİ KAYA’YA SAYGI GECESİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş