a
b
b

KOSOVA’NIN KURTULUŞ GÜNÜ RESEPSİYONU DÜZENLENDİ

Kosova’nın özgürlüğe kavuşmasının 24’üncü yıldönümü münasebetiyle uluslararası ve yerel kurum liderleri ile temsilcilerinin hazır bulunduğu resepsiyon düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Osmani, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 12 Haziran 1999’da Kosova’nın kimliğini oluşturan,  asırlık özlemi gerçekleştiren ve kolektif kaderi belirleyen temel varoluş hakkını elde ettiğini belirtti.

Kurtuluş Günü olarak ta bilinen Barış Günü’nün Kosova tarihinde önemli bir tarih olduğunu ifade etti.Konuşmasında Cumhurbaşkanı, “Bu gün, insan ruhunun prangalara karşı kazandığı zaferi ve özgürlük için özverili fedakarlığı hatırlatıyor” ifadelerini kullanan Osmani, böyle bir günde kahramanlarımızın, şehitlerimizin, Kosova Kurtuluş Ordusu’nun (UÇK)  olağanüst katkıları ve uluslararası dostların yardımlarının saygıyla anıldığına vurgu yaparak,  başta ABD olmak üzere  NATO ve Kosova’nın tüm müttefiklerine teşekkür etti.

Kosova Başbakanı Albin Kurti de yaptığı konuşmada, bu günü, Kosova halkının kurtuluş, kendi kaderini tayin etme  ve bağımsızlık için verdiği sürekli çaba ve mücadelenin ardından gelen tarihinde önemli bir gün olarak nitelendirerek, kurtuluşun Kosova halkının birçok acı, kayıp ve ıstırabının ardından geldiğini söyledi.

Kosova  Meclisi Başkanı Glauk Konjufca, resepsiyondaki  katılımcılara seslenerek,  bu günün  Sırbistan’dan kurtuluş sevinci, aynı zamanda anma, şükran ve yansıma günü olduğunu ifade ederek, Sırp işgalinden kurtuluş çabası, direnişi ve  özgürlüğü hak eden yerli halkların hakkı olduğunu anımsattı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ULUSLARARASI FETTAH EFENDİ SEMPOZYUMU’NA KOSOVA’DAN KATILIM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL