a
b
b

KOSOVA’DAKİ TRAFOLAR, TOPLUMDA KADININ ROLÜNE DİKKATİ ÇEKMEK İÇİN TUVALE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Kosova’daki trafolar, bu yıl toplumda kadının rolüne dikkati çekmek için tuvale dönüştürülerek “sanat eseri” haline getirildi.

Başta başkent Priştine olmak üzere Prizren, İpek, Yakova, Mitrovitsa, Gilan ve Ferizovik şehirlerindeki trafolar, özel bir amaç için boyandı.

Trafolar, “birlikte daha güçlü” mesajı veren birer sanat eserine dönüştürüldü.

Kosova’da faaliyet gösteren Türk şirketleri Çalık Holding ve Limak’ın sahibi olduğu Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) ile Sanatın Gelişimi Merkezince (Q’art) 2021’de “Trafoda Sanat” projesi başlatıldı.

Proje kapsamında yerel ve yabancı sanatçıların katılımıyla bugüne kadar ülke genelinde toplam 27 trafoda farklı konularda mesajlar içeren boyama çalışmalarına imza atıldı.

Bu yıl ise 7 trafoda yapılan çalışmada kadının toplumdaki rolü ele alındı.

KEDS’in Enformasyon Ofisinden Margarita Raşiti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların güçlendirilmesine yönelik mesajların yer aldığı çalışmaların mart ayı boyunca yapılmaya başlandığını çünkü bu ayın “kadın ayı” olarak bilindiğini söyledi.

Kosova’nın büyük şehirlerindeki trafoların her birinin, kadınların toplumdaki rolünün güçlendirilmesiyle ilgili mesaj taşıdığına işaret eden Raşiti, “Odağında, kadınların toplumdaki yerinin güçlendirilmesi olan mesajların yer aldığı her bir trafo, onu renklendiren sanatçıya bağlı olarak özel bir konsepte sahip.” ifadesini kullandı.

Başkent Priştine’nin Tophane Mahallesi’ndeki trafo, Renea Begolli adlı sanatçı tarafından “iyi bir yaşam ve enerji getirmesi için” boyandı.

İsviçreli sanatçı Krystel Suire’nin çalışmalarının odağında ise kadın-erkek eşitliği yer aldı.

/AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

 “İBRAHİM RUGOVA” OTOYULUNDA BİR TÜRK İŞ İNSANI SOYULDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomjojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomCasibomMeritking GirişBets10holiganbet girişmarsbahis giriş