a
b

b

b
b

KOSOVA ULUSLARARASI MAARİF OKULLARI, 4. İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ’NDE 3 ÖDÜL BİRDEN KAZANDI

b

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesaj göndererek iştirak ettiği 4. İstanbul Eğitim Zirvesi’nde, Kosova Uluslararası Maarif Okulları 3 ödül kazanarak büyük bir başarı elde etti. Zirvede Kosova Uluslararası Maarif Okulları, 55 ülkedeki Maarif Okulları arasından “Eğitimde İyi Örnekler” kapsamında Ülke Ödülü, Küçük Gezginler Projesi (Kosova-Etiyopya) ve Maarif Çevre Gönüllüleri Projesi ile okul ödüllerine layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün açılış konuşmalarıyla başlayan zirveye, Kuzey Makedonya, Endonezya, Liberya ve Lesotho’nun eğitim bakanlarının çevrim içi katılım sağladığı etkinlikte, dünya genelindeki eğitim sistemleri değerlendirildi.

Konuşmacılar arasında Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Robert Jenkins, Tokyo Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Takaharu Tezuka, Hong Kong Eğitim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kerry John Kennedy, Princeton Üniversitesi Profesörü Richard A. Falk gibi önemli isimler yer aldı. Zirvenin dikkat çeken konuşmacılarından biri de Kosova Uluslararası Maarif Okulları mezunu Bejda Torbani oldu. Samsun Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği öğrencisi Bejda Torbani, gençlerin eğitimdeki kritik rolünü vurgulayan bir konuşma yaptı. Torbani, empati ve özgüvenin sürdürülebilir eğitimdeki önemine dikkat çekerek, “Eğitim sadece başarılarla değil, insanlara nasıl davrandığımızla ilgilidir” dedi.

İki gün süren zirvede, eğitim uzmanları, akademisyenler ve uygulayıcılar, eğitim sistemlerini ve eğitimin sürdürülebilir bir gelecekteki rolünü değerlendirdi. Eğitimde sosyal adalet, sürdürülebilir okul kültürü ve devlet-eğitim ilişkileri gibi konuların ele alındığı paneller düzenlendi. Zirve, Maarif Okulları tarafından dünya genelinde gerçekleştirilen “Eğitimde İyi Örnekler” ve 5. Uluslararası Maarif Fotoğraf Yarışması’nın sonuçlarının açıklanmasıyla sona erdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KADINLARIN SİYASİ HAYATA DAHA FAZLA KATILMASI ÇAĞRISI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetDeneme Bonusu Veren Siteleronwinonwin girişbets10jojobetjojobetjojobet girişjojobetjojobetjojobet girişcasibom girişcasibomcasibom giriş