a
b
b

KOSOVA HEYETİ TBMM’DE

Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu Kosova- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Müfera Şinik başkanlığındaki heyet ile TBMM Dış ilişkiler ve Protokol Başkanlığı Toplantı Salonu’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Geçen hafta içinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Kosova heyetini TBMM’de görmekten ve ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Kosova’nın 17 Şubat 2008 yılında bağımsızlığını ilan ettiğini anımsattı ve “Kosova’nın 5. Bağımsızlık Yıldönümünü ülkem ve milletim adına canı gönülden kutluyorum.” dedi

Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, sözlerinde şunları kaydetti:

“Kosova heyetini TBMM’de görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyorum. Kosova’nın 17 Şubat 2008 yılında bağımsızlığını ilan etti ve bu yıl 5. Bağımsızlık yılını kutladı. Bende ülkem ve milletim adına Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı sıfatımla Kosova’nın 5. Bağımsızlık Yıldönümünü canı gönülden kutluyorum.

Biz Türkiye olarak Kosova’ya her platformda destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Türkiye Kosova’yı tanıyan ilk ülkedir. Kosova uluslararası alanda hızla tanınan ve bugün itibarı ile 95 ülke tarafından tanınmış bir ülkedir. Türkiye Kosova’nın daha çok ülke tarafından tanınması noktasında destek vermeye devam edecektir.

Benim seçim bölgem Bursa’da da birçok Kosova kökenli Türk vatandaşı yaşamaktadır. Bursa Balkanlardan göç alan bir yerdir ve birçok Balkan göçmeni Bursa’da yaşamaktadır. Bursa’da birçok sektörde başarılarını kanıtlamış göçmen Türk vatandaşlarımız vardır ve bu başarılarını kanıtlamış göçmen vatandaşlarımız sayesinde ilişkilerimiz daha da güçlenmekte ve insanlarımız birbirlerine kenetlenmektedir.

Her alanda daha sıkı işbirliği içinde olmak ortak hedefimiz olmalıdır. Kosova ile üst düzey ilişkilerimiz de yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu ziyaretler ilişkilerimizi daha da güçlendirmektedir. Ben kendim Kosova kökenli olmama rağmen Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürütürken kendimi Kosovalı gibi hissediyorum. Sizlerin sevinciniz ve başarılarınız bizlerin mutluluğudur. Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak ben Parlamento Dostluk Gruplarının bu tür gidiş gelişlerini dostluklarımızın pekişmesi açısından önemli buluyorum.” dedi

Kosova- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Müfera Şinik ise Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu’na kendilerine gösterilen misafirperverlikten ötürü teşekkür etti.

Ziyarette bulunduğu heyetinin içinde Kosova iktidarı ve muhalefet üyelerinin de olduğunu belirten Dostluk Grubu Başkanı Müfera Şinik, “Ben şahsınızda Türkiye Cumhuriyetine, Kosova’ya bugüne kadar vermiş olduğu her türlü destekten dolayı milletim, meclisim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi

Kosova- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Müfera Şinik, Türkiye’nin Balkanlardan gelen göçmenleri Türkiye’de yaşattığı gibi kendilerinin de Kosova’da küçük bir Türkiye yaşattıklarını ifade etti.

Türkiye’nin Kosova’yı tanıyan ilk ülke olduğunu da hatırlatan Şinik, Türkiye’nin bugüne kadar askeri, siyasi, ekonomik ve uluslararası her platformda verdiği desteğin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

AB üyeliğinin hedefleri olduğunu da belirten Şinik, Türkiye’nin bu konuda bugüne kadar vermiş olduğu desteğin daha da artarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Şinik, Kosova’yı bugüne kadar 95 ülkenin tanıdığını ve yakın bir zamanda Mısır dâhil 3 ülkenin daha tanımasını beklediklerini ifade etti.

Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de iktidar ve muhalefet organlarının bulunduğunu belirten Şinik, Türkiye’nin gündeminde Kosova olduğu zaman iktidarı ve muhalefetiyle birlikte oybirliği ile karar alındığını bildiklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Kosova- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Müfera Şinik ve başkanlığındaki heyet onuruna TBMM’de öğle yemeği verdi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KUZEY MİTROVİÇA’DA PATLAMA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş