a
b
b

KOSOVA ANAYASA MAHKEMESİ HEYETİ ESKİŞEHİR’DE

Kosova Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Enver Hasani ve beraberindeki heyet, Eskişehir’de gerçekleştirdikleri çeşitli ziyaretleri kapsamında, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın ile bir araya geldi.

Kosova Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Enver Hasani ziyaretinde yaptığı konuşmada, Anadolu Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Kosova Anayasa Mahkemesi’ne dair bilgiler veren Hasani, “Bizim Anayasa Mahkemesi’nde 9 hakimimiz var. Bunlardan 6’sı Kosovalı ve diğer 3’ü de yabancı. Mahkememizden çıkan her karar metni Arnavutça, Sırpça ve İngilizce yayınlanıyor. Artık Türkçe de yayınlanacak. Bugüne kadar zor kararlar aldık, ancak çoğu halk tarafından da onaylanan kararlardı” dedi.

Heyete teşekkürlerini ileten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ise, heyete global bir kampüste olduklarını anlatarak, “Bakü’den Brüksel’e, Almanya’ya kadar toplam 30 ülkede eğitim yapan, dünyanın en büyük 3’üncü üniversitesindesiniz. Sizleri misafir ettiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Kosova ile yapılan iş birliği çalışmalarına da değinen Aydın, şunları aktardı:

“Geçen seneden beri hızlı bir iş birliği içerisindeyiz. İş birliğimizin daha da ileriye gideceğini umuyorum. Şu anda Kosova ile ilgili olarak 6 proje başlattık ve bunlardan 5 tanesi özel eğitimle ilgili projeler.”

Kosova heyetinden Prof. Dr. Ivan Cukolovic da, yargıç olmalarının yanı sıra aynı zamanda profesör olduklarını belirterek, eğitimi ve eğitime dair iş birliklerini önemsediklerini bildirdi.

Kosova Anayasa Mahkemesi Üyesi Dr. Altay Suroy, iş birliğinin yanı sıra iletişimin de önemine değinerek, “Biz, Kosova Anayasa Mahkemesi olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen Türkiye ile ilişki kurma amacı güdüyoruz. Değişik faaliyetler çerçevesinde beraber olmak istiyoruz. Çerçevemiz belli ancak biz bu çerçeveyi kırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

THY 10’UNCU YAŞINI FESTİVAL GİBİ PROGRAMLA KUTLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibom