a
b
b

İSTANBUL’DA TÜRSAB’TAN KOSOVA DESTİNASYON TANITIMI ETKİNLİĞİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), İstanbul’da Kosova Destinasyon Tanıtımı etkinliği düzenledi.

Etkinlik, Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi ve Kosova İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu’nun yanı sıra TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Günaydın ve Kosova Turizm Birliği Başkanı Baki Hoti’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kosova Başbakan Yardımcısı Redzepi, etkinlik kapsamında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yaparak Kosova ile Türkiye’nin köklü tarihi ve kültürel bağlarına dikkati çekti.

Türkiye’nin turizm alanındaki deneyimlerinden faydalanmayı amaçladıklarını belirten Redzepi, ‘İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinin yanında turizmle ilişkilerin geliştirilmesini de önemsiyoruz. Bu noktada TÜRSAB’ın birikim ve tecrübesinden faydalanmayı umuyoruz. İki ülkenin de turizm kapasitelerini karşılıklı geliştirebiliriz. Gençlerimizin turizm alanında eğitiminde Türkiye’yi olumlu bir örnek olarak gösteriyoruz. Türkiye, turizm üzerinden ekonominin nasıl geliştirilebileceğine dair iyi bir örnek ülke.’ dedi.

Türkiye ile Kosova arasındaki turizm hareketlerinin sadece ekonomik aktivite olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Redzepi, şunları kaydetti:

‘Bizim açımızdan turizm ilişkileri karşılıklı olarak turistlerin gidip gelmesinden çok daha fazla anlam ifade ediyor. Ülke ekonomimizin gelişmesi, Kosova’nın çok daha iyi tanıtılması, doğal güzelliklerimizin bilinirliğinin sağlanmasında turizm önemli rol oynuyor. Kosova’nın turizm potansiyeli çok yüksek. Balkanların kalbinde kültürel ve doğal değerlerimizle turizmde mesafe kat edebiliriz. Türkiye tüm bu artılarla Kosova’nın turizmde ilerlemesi noktasında bize yardım edebilir. Kosova’yı hep birlikte tanıtıp güçlendirmek için sizi Kosova’ya davet ediyorum. Sizleri gelecek yıl nisanda gerçekleştireceğimiz turizm fuarımıza bekliyorum. Biz Kosova’yı birlikte turizmde yükseltmek için sizlere her türlü desteği vermeye hazırız.’

– Türkiye ile Kosova arasında ‘charter seferleri’ yolda

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Günaydın da Türkiye ile Kosova arasındaki turizm hareketliliğini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kosova’nın doğal güzellikleri, gastronomi çeşitliliği ve misafirperverliğiyle büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını kaydeden Günaydın, bu potansiyeli değerlendirmek için seyahat acenteriyle birlikte çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Günaydın, ‘İki ülke arasındaki vizesiz seyahat olanağı, karşılıklı turizm hareketlerini daha da geliştiriyor. Ülkemizde vizesiz gidilebilen ülkelere rağbetin arttığı bu günlerde Kosova’ya olan talepte de artış eğilimi olduğunu görüyoruz. Bu toplantının ve ardından gerçekleşecek B2B görüşmeleri neticesinde seyahat acentelerimiz ile Kosovalı turizm sektör temsilcileri arasında kurulacak olan iş birliğinin de turizm trafiğini artıracağına inanıyorum. Kosova’yı Arnavutluk, Karadağ ve Kuzey Makedonya gibi Balkan ülkeleri ile kombine turlar kapsamında turistik bir merkez haline getirmek istiyoruz. Kosova’yı turlarda konaklamadan geçilen değil, konaklama yapılan destinasyon haline getirebiliriz.’ diye konuştu.

Günaydın, bu kapsamda Türkiye ile Kosova arasında charter seferler başlatılması konusunda da adımlar attıklarını bildirdi.

Kosova’nın gastronomi alanında da öne çıktığını dikkati çeken Günaydın, yaklaşan ramazan döneminde iftar ve sahur programlarını da içeren özel tur paketleri oluşturulması konusunda Kosovalı yetkililerle TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkanlığının özel bir çalışma yapacağını sözlerine ekledi.

 

– ‘Türkiye ile köklü bağlarımız güçlü köprüler kurmamızı sağlıyor’

Kosova İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu da Kosova’nın tarihi mirası, doğal güzellikleri ve zengin kültürel çeşitliliğiyle her geçen gün daha fazla turisti ağırlayan bir destinasyon haline geldiğine dikkati çekti.

Novoberdaliu, ‘Türkiye ile olan köklü bağlarımız ve dostluğumuz iki ülke arasında sadece kültürel değil ekonomik alanda da güçlü köprüler kurmamızı sağlıyor. Bugünkü etkinliğimizin Kosova ile Türkiye arasındaki işbirliklerini daha ileriye taşıyacağına inancım tam. B2B görüşmelerinin her iki ülkenin turizm sektörüne fayda sağlayacak iş fırsatları yaratmasını ve ortak projelere ilham vermesini diliyorum.’ ifadelerini kullandı.

Kosova Turizm Birliği Başkanı Baki Hoti ise Kosova’nın Türkiye’ye coğrafi yakınlığının turizm ilişkilerine olumlu katkı sağladığına değindi.

TÜRSAB ve Kosova Turizm Birliği arasında yapılan anlaşmanın turizm ilişkilerinin geliştirilmesinde oldukça önemli olduğuna işaret eden Hoti, ‘Kosova’da 27 Eylül’de heyetlerimiz arasındaki görüşmeler çok pozitif bir havada gerçekleşti. Kosova sadece kültürel ya da doğal varlıkları ile değil, kış turizmi bakımından da önemli imkanlar sunuyor. Çok güzel konaklama yerlerimiz var ve Türk vatandaşlarının ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Ayrıca Türk vatandaşlarına hitap edecek gastronomi ürünlerimiz de var.’ şeklinde konuştu.

Hoti, Kosova’nın sağlık turizmi açısından da büyük bir potansiyel barındırdıklarına işaret ederek, ülkenin bu alanda yatırım fırsatları olduğunu vurguladı.

0 1 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KAMERAMAN AZİZ KRASNİQİ’YE AGK’DEN TAZİYE MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL