a

İKİ ÜLKE, İKİ SANATÇI SERGİSİ

 

Küçükçekmece Belediyesi, karikatürün ustaları Kosova’dan Gani Sunduri ve Türkiye’den Yaşar Fırat’ı düzenlediği uluslararası bir sergiyle buluşturdu.

Bu kapsamda Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Karikatür, Çizgi Roman ve İllüstrasyon Sergisi’nin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere birçok sanatsever vatandaş katıldı.

Sergi açılışında konuşan Aziz Yeniay, “Balkan coğrafyası bizim için çok farklı bir manaya sahip. Oradaki tüm varlıklar bizim medeniyetimiz. Bu nedenle bedenlerimiz farklı olsa da kalplerimiz birdir” diyerek sergide eseri bulunan iki sanatçıya da teşekkür etti.

Konuşmasında sanat dalları içerisinde karikatürün en zoru olduğunu kaydeden Yeniay, bunun sebebini şu sözlerle açıkladı:

“Karikatür hayata farklı bir pencereden bakmak, adeta hayatla oyun oynamaktır. Bazen bir gazetedeki tek bir karikatür tüm gazetede yazanları anlatabilir. İçerisinde mizah vardır. Bu yetenek aslında çok önemli bir güç.”

Aziz Yeniay ve Yaşar Fırat’a birer tablo hediye eden Kosovalı Sanatçı Gani Sunduri ise “Daha önce karma sergilere katılıyordum ancak bu benim ilk kişisel sergim. Kültür ve sanata bu kadar önem verdiği için Aziz Yeniay’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karikatür ve çizgi romanın dünyada 9. sanat olarak kabul edildiğini vurgulayan Sunduri, bu sergi sayesinde herkesin Türkiye ve Kosova’nın iki farklı ülke olmadığını hatta çizgilerde aynı olduğunu anlayacağını söyledi. Yaşar Fırat da “Bu sergi iki ülke arasındaki sanat dostluğunun köprüsü olacak. Bu nedenle bu sergide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergide çalışmalarıyla birçok yerel ve uluslararası festivale katılan 23 takdirname ve 12 ödül sahibi Gani Sunduri’nin elliye yakın çizgi roman, karikatür ve illüstrasyonlarıyla ünlü mizah dergileri Gırgır ve Çarşaf’ta çizen, çocuk kitabı yazar ve çizeri Yaşar Fırat’ın 40 civarında karikatürü yer alıyor. Gani Sunduri ile Yaşar Fırat’ı bir araya getiren bu özel sergi, 20 Aralık tarihine kadar SKSM’de ziyaret edilebilir.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PAZARTESİ’NDEN İTİBAREN BANKALARDA YENİ SWIFT KODU UYGULAMASI BAŞLIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş