a
b
b

GÜÇLÜTÜRK’E BİLİM VE AKADEMİK YAYIN ÖDÜLÜ

12-14 Nisan 2019 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen “3. Uluslararası Türklerin Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu düzenlendi. Bu yıl kuruluşunun onuncu yıldönümünü kutlayan Türklerin Dünyası Enstitüsü (Institut für die Welt der Turken-IfWT) ve Türklerin Dünyası Dergisi, kuruluşunun jübile yılı olması vesilesiyle Türklüğe, Türk Kültürü ile Edebiyatına, Türkoloji araştırmalarına katkısı geçen kişileri de Türkiye’nin Antalya şehrinde düzenlediği törenle ödüllendirdi.

 “3. Uluslararası Türklerin Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumunu tertipleyen Türklerin Dünyası Enstitüsü, sempozyuma Kosova’dan katılan Türkolog, şair, araştırmacı-yazar Dr. Taner Güçlütürk’ü Türk Edebiyatı ve Türk Kültürü konusunda yaptığı akademik çalışmalarından dolayı “KÜLTÜR ve EDEBİYAT KONUSUNDA AKADEMİK YAYIN ve BİLİM ÖDÜLÜ” ile ödüllendirildi.

On yıldır doludizgin ve başarılı çalışmalara imza atan Türklerin Dünyası Enstitüsü (Institut für die Welt der Turken-IfWT) ve Türklerin Dünyası Dergisi, enstitü yönetim kurulunun almış olduğu kararla bu vesileyle “Kültür ve Edebiyat Konusunda Akademik Yayın ve Bilim Ödülü” Güçlütürk’e hafta sonu Antalya’da verildi. Aynı zamanda 3. Uluslararası Türklerin Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumuna da katılan Güçlütürk, bu vesileyle bir “Balkanlarda Türk Edebiyatı ve Bu Bağlamda Kosova’da Türk Edebi Yaratıcılığı” konulu bildiri de sundu.

Geçen yıl Uluslararası Yazarlar Derneği tarafından yılın edebiyat ödülü ve “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği “Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürüne Hizmet Ödülü”ne de layık görülen Güçlütürk, şimdi de Türklerin Dünyası Enstitüsü tarafından “Kültür ve Edebiyat Konusunda Akademik Yayın ve Bilim Ödülü”ne layık görülmekten mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

Türklerin Dünyası Enstitüsü, Türk dili, tarihi, kültürü konularında araştırmalar, çalışmalar yapmak, uluslararası akademi dergi çıkarmak, Türklük değerlerinin bilimsel yoldan ortaya çıkarılmasını, belgelenmesini, araştırılıp incelenmesini, maddi-manevi toplumsal kültürel değerler birikimi gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak, sempozyumlar, kongreler, paneller, çalıştaylar düzenlemek; Türk dili, edebiyatı, tarihi ve kültürü konularında önemli çalışmalar yapan kişi ve kuruluşları ödüllendirmek ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlamaktadır.

Türklerin Dünyası Dergisi, Türklerin Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu ve Türklerin Dünyası Başarı ve Hizmet Ödülü olmak üzere üç alanda faaliyetlerini sürdüren Türklerin Dünyası Enstitüsü, bugüne kadar altı büyük uluslararası sempozyumu düzenlemiş, on bir sayı dergi çıkarmış ve beş yıldan bu yana da düzenli olarak Uluslararası ve Türk Dünyası çapında “Türklerin Dünyası Başarı ve Hizmet Ödülleri”ni vermektedir.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GİLAN İLE BURSA OKULLARI KARDEŞ OLDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL