a

GİRİŞ BİLETİ 200 EURO OLAN “SUNNY HİLL” FESTİVALİ SONA ERDİ

Dünyaca ünlü şarkıcı  Dua Lipa ve babası Dukagjin Lipa tarafından Priştine’de örgütlenen  ‘Sunny Hill’ Festivali’nin 4’üncüsü müzikseverler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ancak Kosovalı müzikseverler festivalin  bu edisyonunda bilet fiyatları konusunda olduğu gibi, festivalin yapıldığı Priştine yakınlığındaki Brnitsa’da altyapı iyileştirme ihtiyacı konusunda eleştiriler vardı.

Sunny Hill Festivali’nde, Priştine’nin eteklerinde yer alan  Brnitsa köyündeki festival alanının merkezinde “Bunun için bir bayrak” sloganıyla cinsiyete dayalı şiddete karşı bir çağrı yapıldı.

Sloganda, “Ülkemizin kadınları için daha parlak gökyüzüne doğru protesto ve dayanışma amacıyla mor bayraklar gönderiyoruz.” yazıyordu.

25-28 Temmuz tarihleri ​​arasında  gerçekleştirilen 2024 edisyonu, festivalin ve Priştine Belediyesi’nin altyapı yatırımlarına olan ihtiyacı ortaya koydu.

Priştine Belediyesi tarafından kullanıma sunulan 17 hektarlık arazi yeterli olanaklar sunuyor. On binlerce insanı barındıracak kadar alan var ancak yol altyapısı, aydınlatma ve yeşil alanın tozu ortadan kaldıracak bakımı da dahil olmak üzere koşulların iyileştirilmesi için hâlâ yapılması gereken işler var.

Festivali izleyen gençlerin, tek günlük biletin 100 Euro, dört günlük festival biletinin de 200 Euro’luk  fiyatı Kosova’da yaşam standardı açısından oldukça yüksek olduğu konusunda eleştiride bulunduğu öğrenildi. Çünkü festival, izleyenlerin çoğunu ekonomik olarak ebeveynlerine bağımlı olan gençler oluşturuyor.

Festivalin organizatörü ve Dua Lipa’naın babası Dukagjin Lipa, bilet alıcılarının yaklaşık yüzde 45’inin yabancılar olduğunu belirterek, “Festival  bir isim yaptı. Bölgede yıllardır var olan pek çok festivali geride bırakarak, Avrupa’nın en iyileri arasında yer aldık.” Ifadelerini kullandı.

Lipa, festivalin ekonomik maliyetinin bir haftada yaklaşık 20 milyon Euro olduğunu sözlerine  ekledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SIRBİSTAN’DA BİNLERCE KİŞİ, AB İLE İMZALANAN LİTYUM ANLAŞMASINI PROTESTO ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş