a
b
b

GİLAN’DA MAHŞERİN ÇOCUKLARI İSİMLİ KİTABIN TANITIMI YAPILDI

K2

Gilan -Drita Kültür Derneği’nin organizasyonu ile Arnavut ve Türk aydınlarının katılımıyla Dr. Gürsel Dönmez’in Mahşerin Çocukları adlı şiir kitabının tanıtımı yapıldı. Adı geçen kitap Mithat Hoca’nın Arnavutça diline yaptığı tercümeyi Logos-A’nın yayınlarıyla 2001 de basılmıştır.

Tanıtım Hasan Bunjaku’nun açılış konuşmasıyla başladı. Kitabın değerlendirmesini, gazeteci yazar Necat Reca, Albanolog Mr.Bislim Pireva, Türkolog Mr.Selim Selim ve ressam Demir Behluli tarafından yapıldı. Şair Gürsel Dönmez’in hayatı kişiliği şiirlerinde kullandığı muhteva, üslup ve ressam gözüyle genel değerlendirilmesi yapıldı.

Sayın Dönmez eserlerinde insanı, hayatı ve devlet gibi konuları işliyor.

Şair Dr.Gürsel Dönmez kimdir ?

 

31 Mart 1964 Kırcaali doğumlu. İlköğretimini Bursa’da. Orta öğrenimini Sakarya-Arifiye Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1982-86 AÜ Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. 1987 yılında Avusturya’nın Viyena-İktisat Üniversitesi Felsefe ve İktisat Sosyolojisi Enstitüleri’nde mastır ve doktora yaptı. 1989-94 yılları arasında Zaman Gazetesi’nde dış politika yazıları yazdı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yayınlanan dergilere şiir deneme ve hikayelerle katkıda bulundu.1993 yılında “Mahşerin Çocukları” adlı şiir kitabı yayınlandı.bir sure “Yeni Şafak gazetesinde de dış politika yazılarıyla devam etti. 2004-09 yıllarına kadar Viyena’da Avrupa Türk Demokratlar Birliği sivil topluk kuruluşun başkanlığını yürüttü. 2009 yılı yerel seçimle de Bursa Büyük Şehür Belediye Başkan adayı olarak ortaya çıktı. Başbakanlık müşaviri olarak görev yaptı. Yurtdışı ve Akraba toplulukları Başkanlığı kurumuna Başkan yardımcısı olarak atandı.

 

Yayınları:

 

Makaleler ( Euro Agenda içinde )

 

“Mahşerin Çocukları” Şiir kitabı, 1993

 

“Viyena Yazıları” Deneme, Kaknüs, 2004.

 

“Devlet Metodolojisine Giriş” Siyaset Bilimi, Hece Yayınları, 2004.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

31 TEMMUZ 2013 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş