a
b
b

FARKLI FAALİYETLERİYLE İPEK’TE TAKDİR KAZANDI

İpek Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe Kursu Sertifika Töreni, Ustadan Çırağa Projesi Eser Dağıtımı , Dostluk Ağacı Dikme Faaliyetleri basına dağıtılan bildiride, faaliyetler hakkında detaylı bilgi veriliyor.Basın bildirisi şöyle:

“Yunus Emre Enstitüsü, faaliyetlerine 2009 yılında başlamıştır.  Mevcutta 61 ülkede 54 Enstitü ve 139 irtibat noktası bulunmaktadır. Yunus Emre Enstitüsü, Türk Kültür merkezlerinde düzenlediği yabancı dil olarak Türkçe eğitiminin yanı sıra, farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla yaptığı değişik işbirlikleri ve Türkoloji bölümleri ile de yabancı dil olarak Türkçe öğretimini desteklemektedir. Ayrıca kültür ve sanatımızı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlenmekte ve bu alanlarda ülkemiz temsil de etmektedir.

Yunus Emre Enstitüsünün temel misyonu; Türkiye’yi, kültürel mirasını, Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, Türkiye’nin diğer ülkeler ile dostluğunu geliştirmek, kültürel alışverişini arttırmak, bununla ilgili yurt içi ve yurt dışındaki bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak, Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermektir.

Türkçe Kursu Sertifika Töreni

17.11.2017 Cuma günü yapılan programda, A1 seviyesinde 7, A2 seviyesinde 10 ve C1 seviyesinde 13 olmak üzere Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan toplam 30 kursiyerimize sertifikaları verildi.

Ustadan Çırağa Projesi Eser Dağıtımı

Türkçe Kursu Sertifikalarının dağıtımında sonra,  Ustadan Çırağa Projesi eser dağıtım töreni de düzenlenecektir. Ustadan Çırağa Projesi, Kalkınma Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde icra edilmiştir. Kosova’da, Kosova’daki Yunus Emre Enstitüleri başta olmak üzere İpek’teki Odhise Paskali Sanat Lisesi, Priştine Alauddin Medresi ve İslam Birliği Fakültelerinde 2016 yılı içinde icra edilmiştir. Geleneksel Türk sanatları arasında yer alan ebru, hat ve tezhip alanlarında yapılmıştır. Programda, daha önce Priştine ve Prizren’de yapıldığı gibi bu kurslara İpek’te katılan kursiyerlerin, çalışmalarından birer tanesi kendilerine hediye olarak verilecektir. Diğerleri ise Kosova ve dünyanın değişik yerlerinde sergi ve etkinliklerde kullanılmak üzere birer arşiv malzemesi gibi muhafaza edilecektir.

Dostluk Ağacı Dikme

17 Aralık Cuma günü icra edilen  üçüncü program ise İpek Yunus Emre Enstitüsünde yabancı dil olarak Türkçe öğretiminin 5. yılı anısına yapılacak dostluk ağacı dikme faaliyetidir.

Bu faaliyet bir taraftan doğaya sahip çıkma ve yeşili koruma isteğimizi, bir diğer taraftan da Yunus Emre Enstitüsü hatıralarını ve Türkçe kursiyerlerinin dostluk bağını ağaç üzerinden geleceğe taşıma arzumuzu ortaya koymaktadır. Ayrıca ağaç dikmeyi bir kültür haline getirmeye de katkı sunacak bir etkinlik olarak düşünülmüştür.

İlk defa bu sene başlatacağımız ve geleneksel hale getirmeyi arzu ettiğimiz bu faaliyetin benzerini Priştine ve Prizren’de de gerçekleştireceğiz. Yaşamı ve birlikteliği/dostluğu simgeleyen anlamı ile bütünleşmş ıhlamur türü ağaç dikilecektir. Ağaçların önüne, İpek’teki Türkçe kurslarımızdan mezun olmuş ilk gruptaki 13 kursiyerin adının yer aldığı bir kitabeye de yer verilecektir.

Kursiyerlerimizin Türk ve Arnavut müzik dinletisi

Türkçe Kursu Sertifika Programı ile Ustadan Çırağa Projesi Eser Dağıtımı programı sırasında, İpek Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri, Türk ve Arnavut müziklerinden oluşan bir dinletisi de yapacaktır.

Müzik dinletisinde “Emri Olur”, “Sivas İllerinde Sazım Çalınır” ve “Ben Yürürüm Yane Yane” Türkçe parçaları ile “Ma Fal Ate Buzeqeshje” isimli Arnavutça şarkıyı gitar ve klarnet eşliğinde solist ve koro ile seslendireceklerdir.”

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SİNİRLENDİ  TOPLANTIYI TERKETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL