a
b
b

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDEN KOSOVA’YA ÖZEL EĞİTİM ÇALIŞMASI

Dünya standartlarında hizmet veren Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden Eskişehir Anadolu Üniversitesi,  Kosova’da engellilerin eğitimi için özel çalışma başlatacak. Kosova’ya büyük bir heyet ile çıkarma yapan Anadolu Üniversitesi,  Kosova’da engelliler ve dezavanantajlı grupların özel eğitimi konusunda 2 günlük çalıştay tertipleyerek, önemli bir çalışmaya imza attı.

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı  ve Kosova’nın Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile Anadolu Üniversitesi trarafından gerçekleştirilen  “Kosova Eğitim Sistemi Kapsamlı Özel Eğitim” konulu  çalıştaya, 40 Kosovalı katılımcı ve Anadolu Üniversitesi’nden 11 öğretim görevlisi katıldı. Çalıştaya Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın eşi Astrit Kuçi ile Başbakan Hashim Thaçi’nin eşi  Lumnije Thaçi de özel misafir olarak katıldı.

Çalıştayda söz alan Kosova Eğitim Bakanı Ramë  Buja, Kosova’ya eğitim ve tüm diğer alanlarda verdiği destekten dolayı  Türkiye’ye teşekkürlerini ifade etti. Anadolu Üniversitesi’nin, Kosova Eğitim Bakanlığı ve  Kosova’nın Ankara Büyükelçiliği ile birlikte düzenlediği bu önemli çalıştayda görüşülen,  engellilere yönelik özel eğitimin, ülkenin geleceğine sağlacağı katkılarının yadsınamaz olduğunu kaydetti. “Çalıştayın neticelerini büyük bir merakla bekliyorum. Eğitim alanında engellilere özel eğitim verilmesi gibi hassas bir konunun ele alınması, hepimizi heyecanlandırmaktadır” şeklinde konuşan Eğitim Bakanı Ramë Buja, Türkiye  ve Kosova eğitim uzmanlarının bir araya geldiği çalıştayın somut işbirliği programına dönüceşeğine inandığını kaydetti.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da yaptığı konuşmada, bağımsız Kosova’nın geleceğe yürürken ilk dayanağının, hiç şüphesiz iyi yetişmiş insan  kaynağı olacağını belirterek , bu bağlamda Avrupa’nın en genç ülkesi olan Kosova’nın   güçlü bir  geleceğe sahip  olabilmesi için eğitimin çok önemli  olduğuna inandıklarını söyledi.

“Türkiye, bağımsızlık öncesinde olduğu gibi bağımsızlık sonrasında da adeletten ticarete, sağlıktan eğitime kadar her alanda Kosova’ya desteğini sürdürmektedir. Türkiye, kalkınmış ve müreffeh Kosova’nın inşası için elinden gelen gayreti göstermeye devam etmektedir. Ülke olarak her alandaki bilgi ve deneyimimizi Kosova ile paylaşıyoruz”  şeklinde konuşan Büyükelçi Songül Ozan, Türkiye’nin en seçkin Üniversitelerinden biri olan Anadolu Übniversitesi’nin, Kosova gibi genç ve dinamik bir ülkenin eğitim sektörüne katkı sağlamak yönünde yaptığı çalışmalaraının gurur verici olduğunu kaydetti. Büyükelçi Ozan, Anadolu Üniversitesi’nin Özel Eğitim alanında sunacağı katkılarının,  Kosova’da önemli bir boşluğu dolduracağı temenisinde bulundu.

Çalıştayda özellikle uzaktan öğretim alanında sadece Türjiye’de deği, dünyada sayılı üniversiteler arasında yer alan Anadolu Üniversitesi’ni tanıtan video gösterimi yapıldı. Bu konuda çalıştaya katılanlara  ayrıntılı bilgiler veren Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ender Suvacı, yaptığı açıklamada,  çalıştayın amacının,  Kosova’daki Özel Eğitim çalışmalarına bir altyapı oluşturacak şekilde Anadolu Üniversitesi ile Kosova Eğitim Bakanlığı ve Priştine Üniversitesi’nin birlikte neler yapabileceklerini belirlemek olduğunu söyledi.  Yapacağımız çalışmada mevcut durum nedir,  Kosova’da özel eğitim alanında ve ne tür alanlarda eksik vardır, Anadolu Üniversitesi’nin ne tür yetenekleri vardır , bir arada nasıl bir program hazırlanabilir diye farklı imkanları ele aldıklarını kaydeden  Prof. Dr. Suvacı,  “ yarın hazırlayacağımız bir raporla da,  bunu bir somut hale getirip,  bir plan halinde çalışmalarımıza başlamayı düşünüyoruz” ifadesini kullandı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

ÇİMENTOYA EK VERGİ KALDIRILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL