a
b
b

EDEBİYAT TOPLANTILARININ BU YILKİ KONUĞU ŞAİR FURKAN ÇALIŞKAN

İpek Belediye Başkanı himayesinde İpek Belediyesi Kültür Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan Azem Shkreli Uluslararası Edebiyat Toplantılarının 15.si,  23-24 Mayıs 2017 tarihlerinde  İpek’te  gerçekleştirilecek. Başta Kosova olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden şairlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan iki günlük program kapsamında katılımcı şairlerin şiirlerini seslendirmeleri, kitap tanıtımı, söyleşi, halk oyunları gösterisi gibi etkinliklere yer verilecek.

Geçtiğimiz yıl Şair Hüseyin Akın ve Şair Ahmet Murat’ın teşrif ettiği Azem Shkreli Edebiyat Toplantılarına bu yıl Türkiye’den İpek Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla Şair Furkan Çalışkan katılacak. Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, Fransa, Avusturya, Karadağ, Arnavutluk gibi ülkelerden de şairlerin katılımının beklendiği programın birinci gününde Azem Shkreli’nin kabri ziyaret edilecek. Sonrasında Kosovalı ve misafir şairler, şiirlerini kendi dillerinde seslendirecekler. Programın ikinci gününde ise şiir okumaların dışında Belediye Meclis Salonunda Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde “Kültürel Diplomaside Edebiyat Toplantılarının Yeri” başlıklı konuda söyleşi gerçekleştirilecek.

Furkan Çalışkan Kimdir?

1983 Ankara doğumlu.  Şiir ve yazıları İtibar, Dergah, Kırklar ve Derkenar dergilerinde yayınladı. Aylık Edebiyat ve Fikriyat dergisi İtibar’ın ve kulturgundemi.com sitesinin Yazı İşleri Müdürlüğünü, Cins Dergisinin ise Yayın Koordinatörlüğünü yapmakta. İlk şiir kitabı “Kabahatler Kanunu” 2009 yılında, ikinci kitabı “Savunma Sanatları” ise 2013 yılında  Profil yayınlarından çıktı. Ayrıca Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Halen aynı üniversitede doktora çalışmalarına devam etmekte.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HOTİ BRÜKSEL’DE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş