a

DÜNYA RADYO GÜNÜ KUTLU OLSUN

10685170_1026436904039824_1744846920_n

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından  ilan edilen 13 Şubat “Dünya Radyo Günü”  ülkemizde de değişik etkinliklerle kutlanıyor. Kosova’da yayın yapan radyolar bugüne özel yayınlarla dinleyiciye radyonun önemi hakkında bilgiler sunuyor.

Radyo, günümüzde gezegenin nüfusunun %95’ine ulaşabilme yetisiyle, dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim aracıdır. Eğitimin, toplumsal tartışmanın, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı ve aynı şekilde, doğal afet zamanlarda bilginin hayati kaynağı olarak, radyoyu kutlamak amacı ile UNESCO 2011 yılında, 13Şubat’ı Dünya Radyo Günü ilan etmiştir. UNESCO dünyanın her yerindeki yayımcıları Radyo Günü’nün ilk yılını kutlamaya davet etmektedir.

Dünya Radyo Günü vesilesiyle Kosovaport’a konuşan Kosova Radyosu Türkçe Programlar Sorumlusu Güner Şaban, uluslar arası sahnede en yaygın iletişim aracı olan radyonun bilgiyi en hızlı ulaştırma yetisi nedeniyle önemini hiçbir zaman kaybetmemesi gereğine vurgu yaptı.

Şaban, radyonun her geçen gün daha da fazla dinleyiciye ulaştığını ve artık ister telefondan ister de internetten dinleme imkanı olduğuna dikkat çekti. “Radyo işlevliğini ve popülaritesini hiçbir zaman kaybetmemiştir” diyen Şaban, Kosova’da daha fazla Türkçe yayın yapan radyoya ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Dünya Radyo Günü’yle ilgili Şaban, “Bir radyocu olarak diyebilirim ki çalışma tempomuzu hiçbir zaman düşürmemeliyiz. Ayrıca Kosova Radyosu’nda  program saatinin artmasını istiyoruz. Böylelikle de yayınlarımızda çeşitlilik ve kadromuzda genişleme sağlayabiliriz” mesajını verdi.

Kosova Radyosu’nda her gün 16:00-18:00 saatleri arasında Türkçe yayın yapılıyor. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİZREN’İ TANITAN WEB SAYFASI YENİLENDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş